Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV Zabkása őszibarackkal és ribizlivel

Zabkása őszibarackkal és ribizlivel
Pinterest


Isteni finom őszibarackos-ribizlis zabkása, amely valóban délig tartó lendületet ad 🙂

Nemcsak a zabkása színei, hanem az őszibarack és a szeder édes és kissé savanykás íze is jól összeillik. Igazi tápláló és kényeztető diétás reggeli, amelyet mindenféleképpen muszáj megkóstolnod!

Hozzávalók az őszibarackos-ribizlis zabkásához (1 adag)

  • 5 ek apró szemű zabpehely
  • 2 ek búzacsíra
  • 1 ek zabkorpa
  • 1 nagy édes őszibarack/nektarin
  • 1 marék ribizli
  • tökmag
  • növényi tej/víz/cukrozatlan gyümölcslé
  • méz vagy más természetes édesítő

Őszibarackos-ribizlis zabkása elkészítése

  1. Öntsd fel a zabpehely, a búzacsíra és a zabkorpa keverékét vízzel vagy cukrozatlan gyümölcslével vagy növényi tejjel.
  2. Hagyd legalább 2 órán állni, hogy a zabpehely megpuhulhasson (Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az érzékenyebbeknek megfájdul a gyomra). A legjobb, ha már előző éjszaka beáztatod, mert akkor reggel azonnal hozzá is láthatsz a fincsi reggelidnek 🙂 
  3. Szórd meg egy kevés tökmaggal (amit akár bele is áztathatsz). 
  4. Ha édesszájú vagy, csorgass még egy kis mézet a zabkása tetejére 🙂

Tippek a zabkása készítéséhez

  1. A tejjel készített zabkását nehéz megemészteni, ezért tej helyett használj növényi tejet, vizet vagy cukrozatlan gyümölcslevet.
  2. A zabkását természetesen főzéssel is elkészítheted, ami max. 10 percig tart. Ha szereted melegen vagy van időd megvárni, hogy kicsit hűljön, akkor válaszd a főzéses módszert. Én valamiért az áztatásos módszerért vagyok oda 🙂
  3. Zabkásaalap házilag: Ha nincs kedved a többféle hozzávalót újra és újra összekutyulni, akkor akár előre is bekeverhetsz egy nagyobbacska adagot különféle pelyhekből, magokból, cukrozatlan aszalt gyümölcsből, stb. Így mindig kéznél lesz, és gyorsan elkészítheted a zabkásádat. A saját keverék nemcsak sokkal egészségesebb, mint a boltban kapható (nagyrészt cukrozottak), hanem olcsóbb is. Egy változat az otthoni müzli keverékre: Fincsi házi müzli aszalt sárgabarackkal
  4. Ha teheted, adj hozzá mindig friss gyümölcsöt is, mégpedig közvetlenül fogyasztás előtt!

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!