Vöröslencse leves

Vöröslencse leves

A vöröslencse elkészítése egyszerű és gyors. Ezt a finom vöröslencse levest akár 20 perc alatt elkészítheted.

Igen laktató, kiváló egytálétel, így ha diétázol, hatásosan megtömheted vele a hasad. A kevés kalória ellenére sokáig nem fogsz megéhezni 🙂

Ha csak vöröslencse levest eszel egytálételként, akkor akár 2 tányérral is bekanalazhatsz belőle.

Vöröslencse leves hozzávalók

  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 közepes zeller
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • friss citrom leve
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1-2 ek szójajoghurt (vagy ha fogyasztod: natúr joghurt)
  • Garam masala és koriander ízlés szerint
  • 1 ek pirospaprika
  • kókuszzsír
  • só, bors

Vöröslencse leves elkészítése

  1. Pucold meg a sárgarépát és a zellert, majd vágd fel. Mosd át a vöröslencsét, válogasd ki belőle, ami nem odavaló.
  2. Vágd apróra a vöröshagymát és párold meg kevés kókuszzsíron, majd add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát.
  3. Dobd rá a répát és a zellergumót is, majd párold az egészet fedő alatt 5 percig.
  4. Most már jöhet rá a vöröslencse, kicsit kevergesd, majd öntsd fel kb. 2 liter vízzel.
    Fűszerezd, add hozzá a paradicsompürét, sózd-borsozd ízlesed szerint. Kísérletezz bátran 🙂
  5. Főzd a vöröslencse levest addig, míg a lencse meg nem puhul (kb. 10-15 perc), majd zárd el alatta a tűzhelyet.
  6. Habard be a joghurttal, szórd meg gazdagon az apróra vágott petrezselyem zöldjével, facsard bele a fél citrom levét.
  7. A jól végzett munka után végre jöhet a megérdemelt ebéd (vagy vacsora).
  8. Jó étvágyat kívánok Neked ehhez a finom vöröslencse leveshez!

Vöröslencse leves

Elkészítési idő: 20-25 perc

Mennyiség: 6-8 adag

 

Vöröslencse leves” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia Szilvi! Köszönöm, hogy csatlakozhattam hozzád!
    Annyira jó, hogy ilyen szeretettel adod közre a tapasztalataidat, – ha nem is kellene most tudatos diétázós életmódba kezdenem – emiatt akkor is kipróbálnám a receptjeidet 🙂
    Elsőre a vöröslencse levessel kezdtem és mondhatom, hogy az eddig főzött vöröslencse leveseim közül elnyerte az első helyezést. Ez azért biztos, mert a 11 éves fiamnak is ez a véleménye, ami nálunk nagy szó! 🙂
    Szóval nagyon örülök, hogy rád találtam és már alig várom, hogy sorban kipróbáljam a receptjeidet. Köszönöm! Edina

Szólj hozzá!

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!