Vöröslencse leves

Vöröslencse leves

A vöröslencse elkészítése egyszerű és gyors. Ezt a finom vöröslencse levest akár 20 perc alatt elkészítheted.

Igen laktató, kiváló egytálétel, így ha diétázol, hatásosan megtömheted vele a hasad. A kevés kalória ellenére sokáig nem fogsz megéhezni 🙂

Ha csak vöröslencse levest eszel egytálételként, akkor akár 2 tányérral is bekanalazhatsz belőle.

Vöröslencse leves hozzávalók

  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 közepes zeller
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • friss citrom leve
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1-2 ek szójajoghurt (vagy ha fogyasztod: natúr joghurt)
  • Garam masala és koriander ízlés szerint
  • 1 ek pirospaprika
  • kókuszzsír
  • só, bors

Vöröslencse leves elkészítése

  1. Pucold meg a sárgarépát és a zellert, majd vágd fel. Mosd át a vöröslencsét, válogasd ki belőle, ami nem odavaló.
  2. Vágd apróra a vöröshagymát és párold meg kevés kókuszzsíron, majd add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát.
  3. Dobd rá a répát és a zellergumót is, majd párold az egészet fedő alatt 5 percig.
  4. Most már jöhet rá a vöröslencse, kicsit kevergesd, majd öntsd fel kb. 2 liter vízzel.
    Fűszerezd, add hozzá a paradicsompürét, sózd-borsozd ízlesed szerint. Kísérletezz bátran 🙂
  5. Főzd a vöröslencse levest addig, míg a lencse meg nem puhul (kb. 10-15 perc), majd zárd el alatta a tűzhelyet.
  6. Habard be a joghurttal, szórd meg gazdagon az apróra vágott petrezselyem zöldjével, facsard bele a fél citrom levét.
  7. A jól végzett munka után végre jöhet a megérdemelt ebéd (vagy vacsora).
  8. Jó étvágyat kívánok Neked ehhez a finom vöröslencse leveshez!

Vöröslencse leves

Elkészítési idő: 20-25 perc

Mennyiség: 6-8 adag

 

Vöröslencse leves” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia Szilvi! Köszönöm, hogy csatlakozhattam hozzád!
    Annyira jó, hogy ilyen szeretettel adod közre a tapasztalataidat, – ha nem is kellene most tudatos diétázós életmódba kezdenem – emiatt akkor is kipróbálnám a receptjeidet 🙂
    Elsőre a vöröslencse levessel kezdtem és mondhatom, hogy az eddig főzött vöröslencse leveseim közül elnyerte az első helyezést. Ez azért biztos, mert a 11 éves fiamnak is ez a véleménye, ami nálunk nagy szó! 🙂
    Szóval nagyon örülök, hogy rád találtam és már alig várom, hogy sorban kipróbáljam a receptjeidet. Köszönöm! Edina

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!