Rakott karfiol vöröslencsével

rakott karfiol

Rakott karfiol joghurttal és bulgurral. Zsírszegény rakott karfiol recept! Nagy adag rakott étel sok-sok karfiollal, curryvel fűszerezve. A joghurttal és a vöröslencsével egy csomó zsírt megspórolhatsz, így ez a rakott karfiol valóban zsírszegénynek mondható. A rakott karfiol tetejére is joghurt kerül, ami szintén szépen megbarnul, ha keversz hozzá egy kis rizslisztet. Próbáld ki 🙂 Vöröslencsés … Olvass továbbRakott karfiol vöröslencsével

Magyaros lencseleves

magyaros lencseleves

Finom magyaros lencseleves diétásan elkészítve, sok-sok zöldséggel, rántás helyett rizsliszttel sűrítve. Ez az egyik kedvenc levesünk, mert amellett hogy finom, nagyon laktató is. Kiváló egytálétel, amelyet egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasztva garantáltan jól laksz. A második fogás lehet valamilyen diétás süti is 🙂 Újévi lencselevesnek is kiváló, nálunk ez készült az év utolsó napján, … Olvass továbbMagyaros lencseleves

Kekszgolyó

kekszgolyó

Finom kekszgolyó finomlisztes és fehér cukros háztartási keksz (“darált keksz”) helyett Korpovit keksszel. Ez a kekszgolyó a hagyományos kekszgolyó egészségesebb verziója. A Korpovit keksz sokkal egészségesebb választás, hiszen hozzáadott cukrot nem tartalmaz, viszont 75%-ban teljes kiőrlésű gabonából készül. Szerintem magában fogyasztva is nagyon finom, és szuper kekszes sütiket lehet belőle készíteni. Előnye még, hogy tej- … Olvass továbbKekszgolyó

Márványos bejgli – Mitől lesz márványos a bejgli teteje?

márványos bejgli - mitől márványos a bejgli teteje?

Te tudod, hogy mitől lesz márványos a bejgli teteje? Ha nem, vagy ha eddig esetleg nem tudtál tökéletes márványos bejglit sütni, akkor ez az írás nagy segítségedre lesz 🙂 Elöljáróban annyit, hogy a márványos bejgli tetejének elkészítéséhez tojásfehérje szükséges, így ez a recept nem tojásmentes. Ha szeretnél tojásmentes bejglit, akkor itt találsz egy szuper mákos … Olvass továbbMárványos bejgli – Mitől lesz márványos a bejgli teteje?

Sült gesztenye – Ennél egyszerűbben nem lehet!

sült gesztenye

Gesztenye sütés sütőben? Hát persze! A sült gesztenye nem olyan bonyolult dolog, főleg, ha tudod, hogyan kell elkészíteni. Van aki beáztatja a gesztenyét, van aki nem… Van aki rövid ideig süti a gesztenyét, van aki 1 óráig. A gesztenyének vagy lejön a héja, vagy nem… Vagy sikerül, vagy nem… Persze jó lenne ha sikerülne a … Olvass továbbSült gesztenye – Ennél egyszerűbben nem lehet!

Gluténmentes mézeskalács – És még cukormentes is!

Gluténmentes mézeskalács

Puha, gluténmentes mézeskalács csak mézből, hozzáadott cukor és liszt nélkül. Kedves szomszédasszonyomról kiderült, hogy gluténérzékeny, így úgy gondoltam, meglepem egy kis gluténmentes mézeskaláccsal. A saját mézeskalács receptemet alakítottam át, és reménykedtem, hogy ehető lesz… Szerencsére szuper jól sikerült. A lisztes mézeskalácshoz képest jóval világosabb színű lett (a teljes kiőrlésű liszt ugye sötét színű). Az íze … Olvass továbbGluténmentes mézeskalács – És még cukormentes is!

Padlizsánkrém télire vagy friss szendvicskrémnek

padlizsánkrém télire

Gyors elkészíthető, egészséges padlizsánkrém télire paradicsommal, paprikával, hagymával, magyarosan fűszerezve. Idén az igen időigényes zakuszka helyett egy egyszerű padlizsánkrém került az üvegekbe, ami szintén nagyon finom 🙂 Nem csak befőzésre alkalmas a recept, frissen fogyasztásra is készíthetünk egy-egy adagot a családnak. Ha télre szeretnéd eltenni, akkor ez egy aránylag egyszerű és gyors recept. Ennek a … Olvass továbbPadlizsánkrém télire vagy friss szendvicskrémnek

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!