Vegán muffin recept

Vegán muffin recept

Finom vegán muffin recept növényi alapanyagokból, tojás, tej és más tejtermékek nélkül.

Ez a vegán muffin diétás is: Nem tartalmaz fehér cukrot és teljes kiőrlésű lisztből készül.

Így nemcsak vegánok ezek a muffinok, hanem egészségesek is.

Ráadásul ezt a vegán muffin receptet egyszerűen és gyorsan elkészítheted!

Legjobb, ha máris nekilátsz, mert isteni finom is 🙂

Ha kezdő vagy a konyhában, nem gond, ezzel a vegán muffin nagyon egyszerű, biztos sikerülni fog már elsőre is 🙂 Biztos sikert aratsz vele barátoknál, családnál egyaránt!

Vegán muffin recept hozzávalók

  • 12 dkg Graham-liszt
  • 6 dkg finomliszt
  • 1 nagyobb alma lereszelve
  • 1 natúr szójajoghurt (150 g)
  • 4 ek olívaolaj
  • 12 dkg nádcukor
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk fahéj
  • (1 marék mazsola)
Vegán muffin recept
Vegán muffin recept – Melegen az igazi!

Vegán muffin elkészítése

  1. Szitáld a a sütőport és a szódabikarbónát a kétféle lisztbe, add hozzá a fahéjat, az eritritet és a fahéjat.
  2. Ha szeretnéd, adhatsz a muffin tésztájához egy marék mazsolát is 🙂
  3. Végül add hozzá a muffin tésztájához a lereszelt almát, a szójajoghurtot, az olívaolajat, majd keverd el az egészet.

Vegán muffin sütése

  1. Töltsd a muffin tésztáját muffin papírba, majd helyezd a muffin formába.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süsd meg a muffint!

Vegán muffin recept

Mennyiség: 12 db muffin

Sütési hőfok: 180 fok

Sütési idő: 30-35 perc

 

Vegán muffin recept
Vegán muffin recept – Végtelenül egyszerű és finom 🙂

 

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..