Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV Töltött káposzta

Töltött káposzta
Pinterest


Ebbe a töltött káposztába hús helyett vöröslencse került. Az íze mégis magyaros: füstös, paprikás, hagymás és enyhén csípős.

Mitől lett magyaros ez a töltött káposzta? Természetesen a fűszerezéstől és egy apró trükkel. A hagyományos kolbász helyett olyan gabonakolbászt használtam, amely hagyományos füstöléssel és fűszerezéssel készült. Hogy a káposzta igazán szaftos legyen, hagyma is került az alapba. Az egészet pedig egy jó fajta, testes vörös borral öntöttem nyakon.

Ki mondta, hogy a vegán töltött káposzta unalmas és nem lehet olyan, mint a húsos töltött káposzta? Ha ilyet hallottál, elárulom neked, hogy a vegán töltött káposztát is el lehet készíteni tökéletesen és mennyei finoman. Ehhez adok Neked egy kis segítséget, íme a legjobb töltött káposzta receptem 😀

Ez a töltött káposzta nagy húsvevő barátaim, családtagjaim kedvence is. Előnye, hogy koleszterinmentes és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos töltött káposzta. És persze nagyon finom is!

Sok sikert az elkészítéséhez és váljék egészségedre!

Töltött káposzta hozzávalók

  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 10 db nagy káposztalevél
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 10-15 dkg csípős füstölt gabonakolbász
  • 2-3 ek fűszerpaprika
  • 1-2 dl száraz vörösbor
  • kókuszzsír
  • majoranna
  • 3-4 ek barna rizsliszt (Sűrítés rizsliszttel)
  • só, bors

Töltött káposzta töltelék hozzávalók

  • 15 dkg barna rizs
  • 10 dkg vöröslencse
  • 3 dkg zabpehely
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pici fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • kókuszzsír / étolaj
  • só, bors

Töltött káposzta tálalásához

  • Vegánoknak: Szójajoghurt
  • Vegetáriánusoknak: Natúr joghurt vagy tejföl

Töltött káposzta elkészítése

Töltött káposzta tölteléke

  1. A barna rizst kevés zsiradékon megpirítjuk, majd kb. 2-szeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt  roppanósra pároljuk.
  2. A póréhagymát felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpirítjuk. Rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a lencsét is.
  3. A lencsét annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi, roppanósra főzzük, sózzuk, borsozzuk.
  4. A töltelékhez összekeverjük a barna rizst, a lencsét és a zabpelyhet. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, ízlés szerint sózzuk-borozzuk még. A töltelék akkor jó, ha kissé nedves. Hagyjuk állni, hogy a zabpehely felszívhassa a nedvességet.

Töltött káposzta alap

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, majd kevés zsiradékon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát. Kicsit megfuttatjuk, majd nyakon öntjük egy kis vörösborral, belemorzsoljuk a gabonakolbászt.
  2. Fűszerezzük pici majorannával, rászórjuk a vágott savanyú káposzta felét.
  3. A káposztalevelekből kivágjuk középen a vastag ereket és a közepükre kisebb halmokat teszünk a töltelékből, majd felcsavarjuk, két végüket benyomkodjuk.
  4. A töltött káposztaleveleket a vágott káposztás alapra helyezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd a tetejére halmozzuk a maradék vágott káposztát.
  5. Fedő alatt újra forrástól számított 15-20 perc alatt készre főzzük.
  6. A barna rizslisztet kevés vízzel simára keverjük és a töltött káposztához adjuk úgy, hogy közben az edényt körbe-körbe rázzuk-mozgatjuk.
  7. A töltött káposztát szójajoghurttal, ill. natúr joghurttal / tejföllel tálaljuk. Másnap vagy harmadnap igazán finom, amikor összeérnek benne az ízek!

Töltött káposzta

Mennyiség: 20 db (kisebb)

Töltött káposzta

Vegán töltött káposzta – Hihetetlenül finom!

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

2 hozzászólás

  1. Szabó Patrícia

    Kedves Szilvi !
    Nagyszerű ez a töltött káposzta ! Biztosan kipróbálom !
    köszönöm ! Patrícia

    Válasz
    1. Vargáné Nagy Szilvia

      Szuper, írd meg, hogy sikerült 🙂

      Válasz

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!