Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV A tökéletes mézeskalács 3 titka

A tökéletes mézeskalács 3 titka
Pinterest


Neked mindig tökéletesre sikerül a mézeskalács? Egyszerűen elkészíthető és azonnal puha? Ha nem, olvasd el a következő 3 pontot, amelyből megtudhatod, hogy mi az a 3 hiba, amelyet a legtöbben elkövetnek a mézeskalács készítése során!

Milyen a tökéletes mézeskalács?

  1. A tökéletes mézeskalács legfontosabb ismérve, hogy finom!
  2. Azonnal puha, nem kell napokat várni, hogy végre ehess belőle…
  3. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem kell fél napot várnod, mire egyáltalán neki láthatsz a tészta nyújtásának.
  4. Számomra a tökéletes mézeskalács egészséges, diétás is, azaz cukor és finomliszt nélkül készül. (Igen, kizárólag mézből és teljes kiőrlésű lisztből is lehet mézeskalácsot sütni! Sőt, tojás sem kell a mézeskalácshoz…)

Hogyan készíthetsz Te is tökéletes mézeskalácsot? – A tökéletes mézeskalács 3 titka

1. TITOK: Mézeskalács készítése –  Tökéletes mézeskalács recepttel!

A tökéletes mézeskalácshoz tökéletes mézeskalács receptre is szükséged van. Ha a recept jó, akkor a mézeskalács tésztája összegyúrás után kissé ragadós. A mézes sütiket, így a mézeskalácsot is hűtőben kell pihentetni, hogy a tészta összeálljon és nyújthatóvá váljon. Ehhez általában 1-2 órára van szükség, de ez a recepten is múlik.

A jó mézeskalácstészta pihentetés után nem ragad, és nem is törik. Ha még ragacsos a tészta, adj hozzá egy kis lisztet (óvatosan!) és pihentesd még egy kicsit, mielőtt el kezdesz dolgozni vele. Ha száraz, akkor gyúrhatsz hozzá pici zsiradékot, de akár narancs levével is feljavíthatod az állagát. A narancstól isteni finom és illatos lesz!

Amire érdemes odafigyelned: Használj pontos mérleget! A tökéletes süti egyik titka a hozzávalók pontos kimérése!

2. TITOK: Mézes kalács készítése – A mézeskalács nyújtása

A mézeskalács attól is kemény lehet a végén, hogy túllisztezzük a tésztát nyújtás közben. A kemény mézeskalács másik oka, hogy vékonyabbra nyújtottuk a tésztát, mint a recept írta. A vékonyabb tészta gyorsabban megsül, így ha vékonyabb tészta mellett döntesz, csökkentsd a sütési időt is!

Amire érdemes odafigyelned: A tészta nyújtása előtt lisztezd meg a nyújtódeszkát, főleg a tészta közepe táján. A tetejét csak éppen lisztezd. Kezd el nyújtani a tésztát és csak akkor lisztezd újra, ha valóban szükséges!

3. TITOK: Mézeskalács készítése – A mézeskalács sütése

A mézeskalács készítése során talán a mézeskalács túlsütése számít a legnagyobb hibának. Ilyenkor a mézeskalács nagyon kiszárad és akár napokba telhet, mire megpuhul. Sajnos ilyenkor az íze sem lesz már az igazi. Ezért nagyon fontos, hogy a receptben megadott sütési hőmérsékletet és időt betartsd, ill. kitapasztald, hogy a Te sütőddel mikor készül el a süti!

Amire érdemes odafigyelned: A mézeskalács a sütés végén még puhának tűnhet, de hűlés közben még szilárdul!

Ezért soha ne süsd keményre a mézeskalácsot! Hogy elkészült a süti, onnan is láthatod, hogy már kicsit színt kapott. Ne várd meg, hogy sötét színe legyen, mert akkor már késő… Az első tepsi sütése után ellenőrizd a mézeskalács állagát. Ha keménynek találod, csökkents a sütési időt!

Ha van egy jó mézeskalács recepted és betartod a fenti 3 pontot, akkor biztos szuper jól sikerül a mézeskalácsod!

Szeretnél egy tökéletes mézeskalács receptet? Akkor készítsd el ezt a Puha mézeskalács receptet (a receptért kattints a linkre!)!

Sok sikert a mézeskalács készítéséhez!

Puha mézeskalács

A tökéletes mézeskalács: finom, puha és egészséges

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!