Tojás nélküli piskóta

Tojás nélküli piskóta

Egészséges, kakaós, tojás nélküli piskóta fehér cukor és finomliszt nélkül. Habkönnyű tojás nélküli tészta tortához!

Bár én nem vagyok allergiás a tojásra, az egyik olvasóm kérésére készítettem egy tojás nélküli piskótát. Mivel egy egészséges, de édes csokoládétortát kért, a tortaalapot kakaóval sütöttem és nyírfacukorral édesítettem.

A piskóta tojás nélkül is isteni finom és habkönnyű, még pedig úgy, hogy finomliszt nem került bele! Graham-liszt viszont van benne 🙂

Tojás nélküli piskóta hozzávalók

  • 12 dkg Graham-liszt
  • 10 dkg durum simaliszt
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 2,5-3 dl (szója, zab-, rizstej, stb.) tej
  • 3 ek étolaj
  • 1 sütőpor

Tojás nélküli piskóta elkészítése

  1. A 24 cm-es tortaformát kibéleljük, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Kimérjük a hozzávalókat. Egy tálba szitáljuk a kétféle lisztet, a sütőport és a kakaóport, hozzáadjuk a cukrot és az egészet elkeverjük a tejjel (a piskótatészta kicsit legyen folyós) és az olajjal.
  3. A tojás nélküli piskótát a tortaformába öntjük, elegyengetjük és 30-35 perc alatt a készre sütjük.
  4. Az elkészült tortaalapot rácson hagyjuk kihűlni.

 

Tojás nélküli piskóta sütési hőfok:
180 fok
Tojás nélküli piskóta sütési idő:
kb. 30-35 perc

 

Ha szereted a csokoládétortát, íme Csokitorta tojás nélkül vagy a Sacher torta recept (a receptekért kattints a linkre), amelyek ezzel a tojás nélküli piskótával készültek.

Ezekkel a süti receptekkel garantáltan sikert aratsz a csokoládé imádó családtagok és barátok között is!

Sacher torta tej- és tojás nélkül, diétásan
Sacher torta tej és tojás nélkül

Szólj hozzá!

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!