Tofufasírt

Tofufasírt

Ez a tofufasírt egy olyan vega fasírt, amely húsmentes, viszont állati finom!

Bár ez a tofufasírt húsmentesen készül, simán jól laksz vele. Mivel sütőben sül, alig tartalmaz zsiradékot.

Hagyományos zsemlemorzsa helyett tönkölykorpa panírba bújtattam őket, így a csúnya telített zsírsavakon túl még a fránya finomlisztnek is sikerült búcsút inteni.

Mindent összevetve a tofufasírt igen jó ebéd vagy vacsora és kifejezetten fogyókúrás is, persze csak ha nem sült krumplival eszed…

Ha húsevő vagy ha nem, érdemes kipróbálnod, szóval láss neki 🙂

Hozzávalók a tofufasírthoz

  • 25 dkg tofu
  • 10 dkg lágy zabpehely
  • 6+2 ek tönkölykorpa
  • 1 kis paradicsompüré
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 tojás
  • 2 ek vega-mix
  • 2 mk kakukkfű
  • 2 mk oregánó
  • 2 ek pirospaprika
  • 2 mk só
  • lenmag, szezámmag

Tofufasírt elkészítése

  1. A tofufasírthoz keverd össze a zabpelyhet a fűszerekkel, add hozzá a 6 ek tönkölykorpát, az igen apróra vágott hagymát és fokhagymát, a paradicsompürét, a sót, a picire reszelt sárgarépát és a nagyobbra reszelt tofut és a tojást.
  2. Formázz rudacskákat a tofus masszából, majd forgasd meg a fasírtokat a lenmagos-szezámmagos tönkölykorpában.
  3. Permetezd be vagy kend meg kevés olajjal a tofufasírtokat és süsd sütőben mindkét oldalukat 200 fokon 15-15 percig (félidőben fordítsd meg őket).

Mivel fogyaszthatod a tofufasírtot?

A tofufasírt nagyon finom zöldséges barna rizzsel vagy bulgurral és friss salátával.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!