Tofufasírt

Tofufasírt

Ez a tofufasírt egy olyan vega fasírt, amely húsmentes, viszont állati finom!

Bár ez a tofufasírt húsmentesen készül, simán jól laksz vele. Mivel sütőben sül, alig tartalmaz zsiradékot.

Hagyományos zsemlemorzsa helyett tönkölykorpa panírba bújtattam őket, így a csúnya telített zsírsavakon túl még a fránya finomlisztnek is sikerült búcsút inteni.

Mindent összevetve a tofufasírt igen jó ebéd vagy vacsora és kifejezetten fogyókúrás is, persze csak ha nem sült krumplival eszed…

Ha húsevő vagy ha nem, érdemes kipróbálnod, szóval láss neki 🙂

Hozzávalók a tofufasírthoz

  • 25 dkg tofu
  • 10 dkg lágy zabpehely
  • 6+2 ek tönkölykorpa
  • 1 kis paradicsompüré
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 tojás
  • 2 ek vega-mix
  • 2 mk kakukkfű
  • 2 mk oregánó
  • 2 ek pirospaprika
  • 2 mk só
  • lenmag, szezámmag

Tofufasírt elkészítése

  1. A tofufasírthoz keverd össze a zabpelyhet a fűszerekkel, add hozzá a 6 ek tönkölykorpát, az igen apróra vágott hagymát és fokhagymát, a paradicsompürét, a sót, a picire reszelt sárgarépát és a nagyobbra reszelt tofut és a tojást.
  2. Formázz rudacskákat a tofus masszából, majd forgasd meg a fasírtokat a lenmagos-szezámmagos tönkölykorpában.
  3. Permetezd be vagy kend meg kevés olajjal a tofufasírtokat és süsd sütőben mindkét oldalukat 200 fokon 15-15 percig (félidőben fordítsd meg őket).

Mivel fogyaszthatod a tofufasírtot?

A tofufasírt nagyon finom zöldséges barna rizzsel vagy bulgurral és friss salátával.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!