Tiramisu

Tiramisu

A tiramisu nem egészen diétás desszert, de annál finomabb.

Ez a tiramisu annyiban diétásabb és egészségesebb a hagyományos tiramisunál, hogy bolti babapiskóta helyett házi piskótával készül. Míg a bolti babapiskóta nagyon sok cukrot és fehér lisztet tartalmaz, addig ez a házi piskóta nyírfacukorral és durumliszttel készül. A vaníliakrém szintén nyírfacukorral készül, így sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz.

Az eredeti tiramisu krémje nyers tojást tartalmaz. Ebben a tiramisuban viszont nincs nyers tojás. A nyers tojás helyett vanília puding került a tiramisu krémjébe.

Jól gondold meg, hogy elkészíted-e, mert ha elkezded enni, nem fogod tudni abbahagyni. Ebből is egyből 2 adagot evett mindenki 🙂

Tiramisu hozzávalók

  • 1 db piskóta 4 tojásból
  • 2 db vaníliás pudingpor
  • 2 ek nyírfacukor
  • 8 dl tej
  • 1 kis doboz mascarpone
  • 1,5 dl kávé
  • 4 cl mandulalikőr/rum
  • kakaópor

Tiramisu elkészítése

  1. A tiramisuhoz megsütjük a piskótát. Amikor kihűlt, felvágjuk babapiskóta méretű téglalapokra.
  2. Közben lefőzzük a kávét, ha kihűlt, beleöntjük a mandulalikőrt vagy a rumot (rumaromát).
  3. Elkészítjük a vaníliakrémet a pudingporból, a tejből és a nyírfacukorból. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mascarponét.
  4. Tiramisu rétegzése 1: A piskótábál egy réteget elhelyezünk egy közepes müzlistálban (akár pohár is lehet). Meglocsoljuk a mandulalikőrös kávéval, megkenjük a vaníliás krémmel. Ráhelyezünk még egy réteg piskótát, meglocsoljuk a kávéval, majd ismét a vaníliakrém jön. Körülbelül 8 adag készül ebből  a mennyiségből.
  5. Tiramisu rétegzése 2: A piskótábál egy réteget elhelyezünk egy kisebb szögletes porcelántálban. Meglocsoljuk a mandulalikőrös kávéval, megkenjük a vaníliás krémmel. Ráhelyezünk még egy réteg piskótát, ismét meglocsoljuk a kávéval, majd ismét a vaníliakrém jön. Nálam a tiramisu 3 rétegű lett.
  6. A tiramisu tetejére kakaóport szitálunk.

Tiramisu mennyiség

8 adag

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..