Teljes kiőrlésű palacsinta

Teljes kiőrlésű palacsinta

Teljes kiőrlésű palacsinta, amely nem csak diétás, de finom is 🙂

Ez a teljes kiőrlésű palacsinta csupa egészséges hozzávalóból készült. Ráadásul könnyen süthető. A palacsinta tésztából szép, vékony palacsintákat süthetsz.

Ezzel a teljes kiőrlésű palacsinta recepttel biztosra mehetsz és megspórolhatod magadnak a kísérletezésre, sikertelen próbálkozásokra fordított időt is!

Ebben a teljes kiőrlésű palacsintában nincs se cukor, se búzafinomliszt, mégis puha és vékony palacsintát süthetsz belőle!

Próbáld ki!

Teljes kiőrlésű palacsinta hozzávalók

  • 20 dkg durum liszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 8-9 dl tej
  • 2 tojás
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek nádcukor
  • csipet só
  • kókuszzsír a sütéshez

Teljes kiőrlésű palacsinta elkészítése

  1. A teljes kiőrlésű palacsinta elkészítéséhez először keverd ki a tojást a nádcukorral és a sóval.
  2. Add hozzá a kimért liszteket és annyi tejet, hogy a teljes kiőrlésű palacsinta tészta kellően sűrű maradjon és ki tudd dolgozni.
  3. Ha simára dolgoztad a teljes kiőrlésű palacsinta tésztáját, akkor add hozzá fokozatosan a maradék tejet és az ásványvizet is. A palacsinta tésztának sűrűn folyósnak kell lennie.
  4. Ha túl sűrű a palacsinta tészta, akkor adj még hozzá kevés ásványvizet.
  5. Hagyd állni a teljes kiőrlésű palacsinta tésztát 45-60 percig, hogy megdagadjon a liszt.

Teljes kiőrlésű palacsinta sütése

  1. Forrósítsd fel a palacsintasütőt. Az első alkalommal kend meg kevés kókuszzsírral, majd süsd meg szedj egy merőkanálnyi palacsinta tésztát a serpenyőbe.
  2. Süsd aranybarnára az teljes kiőrlésű palacsintát lenti oldalát.
  3. Csak akkor próbáld megfordítani a teljes kiőrlésű palacsintát, amikor már megsült. Ezt onnan látod, hogy a palacsinta magától leválik a sütőről.
  4. Ha kész a teljes kiőrlésű palacsinta első oldala, fordítsd meg és süsd rövid ideig a palacsinta másik oldalát is.

Teljes kiőrlésű palacsinta – Tippek

  1. Ha mégis leragadna a teljes kiőrlésű palacsinta, akkor lehet, hogy a palacsinta tészta túl híg (a túl sok hozzáadott cukortól is ragadhat). Keverj a kézi mixerrel még egy kevés lisztet a tésztához és próbáld meg újra.
  2. A serpenyő legyen mindig tiszta. Ha leragadt a palacsinta, tisztítsd meg és kevés kókuszzsírral kend ki újra.
  3. Használj jó minőségű, tapadásmentes palacsintasütőt. Nekem a teflon vált be.
  4. Csak addig süsd a teljes kiőrlésű palacsintát, míg éppen meg nem tudod fordítani. Így nem szárad ki a teljes kiőrlésű palacsintád!

Teljes kiőrlésű palacsinta

Mennyiség: kb. 20 db

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!