Tarka bulgur köret

Tarka bulgur köret

Barna és sima bulgurból készített ízletes, egészséges tarka bulgur köret, amely kiváló alternatívája a fehér rizsnek, illetve a burgonyából készített köreteknek.

A bulgur elkészítése sokkal egyszerűbb, mint például a rizsé, gyorsabban magába szívja a vizet és soha nem ragad össze. Ha szeretnél még többet megtudni a bulgurról, olvasd el a Mi az a bulgur? című írásomat is, itt pedig még több bulgur receptet találsz 🙂


Tarka bulgur köret hozzávalók

  • 100 g sima bulgur
  • 100 g barna bulgur
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • (fokhagyma, citrom, zöldfűszerek, stb.)

Tarka bulgur köret elkészítése

  1. A bulgurt felöntjük 2-szeres mennyiségű forró vízzel, kb. 10 percig percig fedő alatt főzzük, majd félre tesszük, hogy magába szívhassa a maradék vizet. Ha hideg vízzel készítjük, akkor pár perccel a forrás után zárjuk el a tűzhelyet és hagyjuk szintén állni. A bulgurt kedved szerint ízesítheted fokhagymával, hagymával, citrommal, zöldfűszerekkel, stb.).
  2. A petrezselyem zöldjét tálalás előtt keverjük a bulgurhoz, hogy megőrizze aromáját és vitamintartalmát. És ennyi, ennyire egyszerű volt ez a bulgur köret 🙂

Tarka bulgur köret

Mennyiség: 4 adag

Tarka bulgur köret
Bulgur köret sima és barna bulgurból

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!