Szilvás lepény

Szilvás lepény

Habkönnyű szilvás lepény fahéjjal, finomliszt és cukor nélkül, mazsolával és kevés nyírfacukorral édesítve.

Könnyen és gyorsan elkészíthető, pihe-puha reform sütemény, amihez ha kedved tartja, vaníliapudingból egyszerű vaníliasodót is készíthetsz. Mirelit szilvával is finom 🙂

Ez az egészséges süti recept is mutatja, hogy finomított cukor hozzáadása nélkül is szuper finom és egészséges süteményeket lehet készíteni. Ez a szilvás lepény szinte semennyi zsírt nem tartalmaz!

Így is lehet sütni 🙂 Láss neki és írd meg, hogy ízlett!

Szilvás lepény hozzávalók

  • 9 dkg durum simaliszt
  • 9 dkg Graham-liszt
  • 10 dkg mazsola
  • 8 dkg nyírfacukor
  • 3 tojás
  • 12 db nagyobb szilva
  • 3 ek tej
  • 3 ek étolaj
  • 2 csapott ek kakaópor
  • 2 mk fahéj
  • 2 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna

Hozzávalók a vaníliasodóhoz

  • 1 vaníliás puding
  • 7 dl tej
  • stevia/nyírfacukor ízlés szerint

Hozzávalók a szilvás lepény tetejére

  • Cukormentes gyümölcsíz
  • 1 ek szeletelt mandula

Szilvás lepény

 

Szilvás lepény elkészítése

  1. A mazsolát felöntjük annyi folyadékkal, hogy éppen ellepje, hagyjuk, hogy megpuhuljon, majd kézi mixerrel pépesítjük. Ezzel édesítjük a szilvás lepényt.
  2. Hozzákeverjük a 3 tojássárgáját, a folyadékot, az olajat, a fahéjat, a kakaóport és a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, tésztát kézi mixerrel jól kidolgozzuk. A tészta akkor jó, ha annyira sűrű, hogy a tojáshabot még kényelmesen bele tudjuk emelgetni anélkül, hogy összetörnénk. Ha nagyon sűrű, adjunk még hozzá egy kevés vizet.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és villa segítségével óvatosan a szilvás lepény tésztájába emelgetjük.
  4. A sűrű masszát 28 cm-es tortaformába öntjük, amelynek az alját előzőleg sütőpapírral kibéleltük, az oldalát pedig kikentük és kiliszteztük.
  5. A félbe vágott szilvákat a szilvás lepény sűrű tésztájára helyezzük és megszórjuk még egy kevés fahéjjal.
  6.  A szilvás lepényt 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A formát rácsra helyezzük, a szilvás lepényt hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt kivesszük a formából.
  7. A sütőpapírt lehúzzuk, a szilvás lepény tetejét még melegen megkenjük a gyümölcsízzel.
  8. A vaníliás pudingból elkészítjük a sodót, amelyet külön kínálunk a szilvás lepényhez.
  9. A szárazon megpirított mandulával megszórjuk a szilvás lepény tetejét.
Szilvás lepény
Szilvás lepény finomított cukor és finomliszt nélkül!

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!