Sütőtökleves

Sütőtökleves

A hidegebb őszi-téli időszakban a sütőtökleves az egyik kedvenc levesem, ami nem csak a testünket, de a lelkünket is felmelegíti a hideg és szürke időszakokban.

Imádom a ragyogó narancssárga színét, az édes-fűszeres ízét 🙂

Ezt az sütőtökleves alapreceptet egyszerű elkészíteni:Csupán sütőtökre, lilahagymára, gyömbérre és egy kis szerecsendióra van szükséged hozzá, esetleg még egy kis nádcukorra, ha édesebben szereted. 

Ha szeretnéd még krémesebbé tenni a sütőtöklevest, keverj a végén még egy kis tejszínt vagy joghurtot hozzá!

Fogyaszd egészséggel!

Sütőtökleves hozzávalók

  • 1 kisebb sütőtök (1,2 kg)
  • 1 közepes lilahagyma
  • 1 mk gyömbér
  • 1/2 mk szerecsendió
  • nádcukor
  • csipet só
  • 2 mk kókuszzsír 
  • (tejszín, natúr joghurt)

Sütőtökleves elkészítése

  1. Vágd fel a lilahagymát és párold a kókuszzsíron fedő alatt üvegesre .
  2. Tisztítsd meg a sütőtököt, majd vágd fel közepes darabokra. A sütőtököt most nem kell egyforma darabokra vágnod, mert úgyis pürésítve lesz a krémleveshez.
  3. Kicsit párold a sütőtököt, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Főzd puhára a sütőtököt, végül fűszerezd a sütőtökkrémlevest gyömbérrel és szerecsendióval. Ha nem elég édes számodra, adj hozzá egy kis nádcukrot is. A gyömbérből mindig csak keveset adagoljunk, mert a sok gyömbér kellemetlen csípős ízűvé teszi a levest.
  5. Pürésítsd  kézi mixerrel vagy turmixszal, majd annyi vízzel engedd fel a sütőtökkrémlevest, hogy az megfelelő sűrűségű legyen.
  6. Ha  szereted, behabarhatod a sütőtökkrémlevest egy kis tejszínnel vagy joghurttal is (én növényivel szoktam).
  7. A sütőtökkrémlevest tálald melegen 🙂

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..