Sült krumpli – Wok recept!

Sült krumpli – Wok recept!

Nem tudsz lemondani a sült krumpliról? Nem gond, de csináld diétásan! Ez az egészséges, wokban sült krumpli kevés zsiradék hozzáadásával készült, mégis isteni finom, sőt sokkal finomabb és ropogósabb, mint a hagyományos bő zsiradékban kisütött sült krumpli!

Biztos tudod, hogy a hagyományos sült burgonya nem éppen a legegészségesebb köret. A bő zsiradékban való sütés miatt rengeteg zsírt szív magába, ráadásul csak frissen kisütve van jó íze. Vagy úgy sem, mert inkább olaj íze van, mint krumpli…

A sült burgonyát sokkal egészségesebben is el lehet készíteni: Ha héjában megfőzzük, majd kevés zsiradékon megpirítjuk, ízletes és nem olaj ízű köretet kapunk. A héjában főtt burgonya több napig is eláll a hűtőben, így adagonként is kisüthetjük.

Ha marad belőle, később fogyasztva is jó még az állaga, legalábbis sokkal jobb, mint a hagyományos sült krumplié.

Sült krumpli hozzávalók

  • 25-30 dkg burgonya/fő
  • kókuszzsír
  • só, bors
  • pirospaprika

Sült krumpli elkészítése

  1. A burgonyát megfőzzük a héjában (akár már előző nap), hagyjuk kihűlni.
  2. Ha szép a héja, héjastól nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk és egy kevés zsiradékon wokban megpirítjuk. Ha a héja túl vastag, vagy kevésbé szép, inkább húzd le a krumpliról :
  3. Amikor már majdnem teljesen kész, a tűzről levéve szórunk rá egy kis pirospaprikát, hogy szép színe legyen (vigyázzunk, mert a pirospaprika könnyen megég).

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..