Sült gesztenye – Ennél egyszerűbben nem lehet!

Sült gesztenye – Ennél egyszerűbben nem lehet!

Gesztenye sütés sütőben? Hát persze!

A sült gesztenye nem olyan bonyolult dolog, főleg, ha tudod, hogyan kell elkészíteni.

Van aki beáztatja a gesztenyét, van aki nem… Van aki rövid ideig süti a gesztenyét, van aki 1 óráig. A gesztenyének vagy lejön a héja, vagy nem… Vagy sikerül, vagy nem…

Persze jó lenne ha sikerülne a sült gesztenye, hiszen nem kifejezetten olcsó alapanyag a szelídgesztenye.

De vajon hogyan lesz a legfinomabb a sült gesztenye?

Ha elég bátor vagy és kipróbálod ezt az egyszerű sült gesztenyét, akkor ezt saját ízlelőbimbóidon fogod megtapasztalni. És garantáltan csak ritkán vásárolsz a jövőben kész sült gesztenyét. Legfeljebb a hangulat kedvéért 🙂

Sült gesztenye hozzávalók

  • 10 dkg vagy 1 nagy marék szelídgesztenye/fő

Sült gesztenye elkészítése

  1. Először válogasd át a gesztenyét, a gyanús darabokat inkább dobd ki (pl. ha penészes). Érdemes jó minőségű gesztenyét venni, mert az alapanyag minősége is befolyásolja a végeredményt.
  2. Vágd be minden gesztenye tetejét kereszt alakban úgy, hogy a felső kemény réteget és az alatta lévő halványabb réteget is átvágd. Ha lehet, a gesztenyébe ne vágj bele mélyen, mert könnyebben kiszárad a sütőben.
  3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél egy tál forró vizet a sütő aljára. A gőz abban segít, hogy a gesztenyéd ne száradjon ki, hanem finom szaftos maradjon. És mellesleg így a sült gesztenye héját is könnyebben le tudod pucolni.
  4. Tedd a gesztenyéket a vágással felfele egy tepsibe, majd süsd kb. 25-30 percig. A sült gesztenye akkor van készen, ha a gesztenye héja kissé szétnyílt.

Sok sikert a sült gesztenye elkészítéséhez!

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..