Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt

Egészséges, diétás Stefánia vagdalt (Stefánia szelet) pulyka darálthúsból.

 

Diétás fasírt finomlisztes morzsa helyett zabpehellyel, zabkorpával zsírszegényen!

 

A zsíros sertéshúsból, finomlisztes morzsából álló nehéz Stefánia vagdalt helyett érdemes ezt a zsírszegényen, diétásan elkészített receptet elkészítened.

 

Az egyben sült fasírt nemcsak kevesebb kalóriát jelent, hanem jelentősen csökkenti a konyhában töltött időt is, hisz a fasírtokat nem kell egyenként sütögetned.

 

Ha időt és felesleges kalóriákat szeretnél megspórolni, akkor készítsd el ezt a Stefánia vagdalt receptet!

Stefánia vagdalt hozzávalók

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1+4 tojás
  • 10 dkg lágy (apró szemű) zabpehely
  • 4 ek zabkorpa
  • 2+1 ek tönkölykorpa (paleo morzsa)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 2 ek Vega-mix (só nélküli vegeta)
  • 2,5 mk só
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • kevés zsiradék

Stefánia vagdalt elkészítése

  1. A Stefánia vagdalthoz 4 tojást keményre főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A zabpehelyhez hozzákeverjük a vega-mixet (só nélküli vegeta, reform boltban kapható), a sót, a borsot, a zabkorpát, a 2 ek tönkölykorpát (paleo morzsát), az apróra vágott vöröshagymát, a petrezselymet és a zúzott fokhagymát.
  3. Kevés vizet öntünk hozzá, hogy a zabpehely megpuhuljon (10-15 perc).
  4. Belekeverjük az 1 db tojást, a mustárt, majd a húst.
  5. Egy tepsit kikenünk kevés zsiradékkal, majd bele helyezzük a hús felét.
  6. A 4 db főtt tojást a téglalap alakúra formált fasírtra helyezzük, majd a hús másik felével betakarjuk, majd cipóvá formáljuk (Ha szabályos alakúra szeretnéd elkészíteni, akkor egy folpackkal bélelt forma segítségével ezt könnyen megteheted 🙂 )
  7. Megkenjük kevés zsiradékkal és megszórjuk az 1 evőkanál tönkölykorpával (vagy teljes kiőrlésű morzsával, vagy paleo morzsával). Magokat is szórhatunk a tetejére.
  8. A Stefánia vagdaltat előmelegített sütőben 180 fokon 70 percig sütjük (+barnítás 3. fokozat).
  9. Ebből a mennyiségből 12 szelet Stefánia vagdalt készült.

Stefánia vagdalt

Mennyiség: 12 szelet

Sütési hőfok: 180 fok

Sütési idő: 70 perc

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..