Rántott csirkemell

Rántott csirkemell

Rántott csirkemell zsírszegényen, sütőben sütve, ropogós bundában. 

Tudtad, hogy ropogós panírt is készíthetsz diétásan?

A ropogós panírnak egyáltalán nem feltétele, hogy a panírozott ételt bő zsiradékban süssük ki. Akkor is ropogós panírt kapsz, ha csak kevés zsiradékot használsz, de azt ügyesen!

Olvasd el a megoldást a rántott csirkemell elkészítése részben!

Rántott csirkemell hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • Graham-liszt
  • 1 tojás
  • teljes kiőrlésű morzsa
  • szezámmag (elhagyható)
  • kókuszzsír
  • só, bors

Rántott csirkemell elkészítése

  1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkemell szeleteket először megszórjuk Graham-liszttel, majd tojásba mártjuk, végül pedig a morzsába forgatjuk őket.
  3. Kevés olvasztott kókuszzsírral kikenünk egy tapadásmentes tepsit. A bepanírozott csirkemell szeleteket egyenként a tepsibe helyezzük úgy, hogy először a hús egyik, majd a másik oldalát a tepsihez “dörzsöljük”. Így csak kevés zsiradék jut egy-egy szeletre. Ha kevés a kókuszzsír, még egy keveset kenhetünk a tepsi aljára.
  4. 12 perc után megfordítjuk a rántott csirkemell szeleteket és további 12 percig sütjük a másik oldalukat.
Rántott csirkemell
Rántott csirkemell diétásan, sütőben

Rántott csirkemell

Sütési hőfok:

200 °C

Sütési idő:

12-12 perc a csirkemell egyik, majd másik oldala

Mennyiség:

4-5 adag

Rántott csirkemell – Tippek

  • Amennyire lehet, kerüld a panírozott ételek bő zsiradékban való sütését. Rengeteg felesleges zsiradékot szívnak így magukba, ráadásul a legtöbbször zsiradékként használt étolaj sem éppen egészséges!
  • A rántott csirkemell bundájába többféle magot is keverhetsz: szezámmag, lenmag, felaprított tökmag, napraforgómag stb.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..