Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV Rakott burgonya – Mennyei finom vegán rakott krumpli!

Rakott krumpli - Mennyei finom rakott krumpli
Pinterest


Rakott burgonya egy icipicit másként 🙂

Nincs benne kolbász, mégis kolbász íze van ennek a mennyei finom rakott krumplinak. A tej és a tojás is kimaradt belőle (a vegán rakott krumpli már csak ilyen…), viszont került bele bulgur (Még több bulgur recept). Mégsem panaszkodott senki. Sőt, mindenki a receptjét követelte 🙂

Ugye Te is ettél már “száraz” rakott krumplit, ami alatt csak a kolbász zsírja csordogált. Hát ez nem olyan.

Ez a rakott krumpli hihetetlenül krémes és igazán “jól csúszik” nemcsak az állaga, hanem az íze miatt is!

Hogy akkor mitől van kolbászíze és mitől olyan hihetetlenül krémes? Mindjárt kiderül…

Na kipróbálod? Erősen javallt neki látnod…

Rakott burgonya hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg bulgur (barna rizs)
  • 30 dkg füstölt gabonakolbász
  • 3 db újhagyma
  • 2 dl rizstejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek vegamix
  • só, fekete só, bors, majoranna

Hozzávalók a rakott burgonya tetejére

  • 1 doboz Joya szójatejföl
  • 1 ek rizsliszt
  • 2 ek inaktív élesztőpehely
  • friss citromlé
  • (szezámmag)
  • só, bors

Rakott burgonya elkészítése

  1. Először készíts el a bulgurt: kétszeres mennyiségű sós és vegamixes vízben főzd 10 percig fedő alatt, majd zárd el a gáztűzhelyet. Hagyd állni a bulgurt, hogy magába szívhassa a vizet (Mi az a bulgur?).
  2. Most pucold meg a burgonyát (újkrumplit elég lekapirgálnod is), majd vágd egyforma darabokra (feledz vagy harmadold a burgonyákat). Ha szeletekre vágod, félő, hogy össze fognak törni és az nem mutat olyan szépen a rakott krumpliban.
  3. Tedd fel a krumplit sós vízben főni. Mérettől függően kb. 15 perc alatt fog elkészülni a főtt krumpli.
  4. A rakott krumpli tetejére keverd ki a szójatejfölt a rizsliszttel, az élesztőpehellyel. Kevés vízzel hígíts rajta. Sózd, borsozd, végül adj hozzá egy kis friss citromlevet is.

Rakott krumpli összeállítása

  1. Egy közepes tepsi aljára nyomkodd le lazán a bulgurt.
  2. A bulgurra jöhet a gabonakolbász (biobolt, hűtős késztermék), az apróra vágott petrezselyem és a karikára vágott újhagyma.
  3. Locsold meg az egészet a 2 dl rizstejszínnel, majd szórd meg majorannával, 2-3 csipet fekete sóval ezt a réteget. Csak óvatosan, mert a fekete sónak erősen kénes! Viszont emlékeztet a tojásra 🙂
  4. A burgonyát szeleteld fel, majd a szeleteket halmozd a kolbászos réteg fölé.
  5. Kend meg a rakott krumpli tetejét az előzőleg ízesített és kikevert szójatejföllel.
  6. A rakott krumpli tetejét megszórhatod szezámmaggal is 🙂

Rakott burgonya

Mennyiség: 6-8 adag

Sütési hőfok: 200 fok

Sütési idő: kb. 35 perc

Vegán rakott krumpli

Mennyei finom rakott krumpli egészségesen

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!