Rakott bulgur

Rakott bulgur

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető rakott bulgur, amely nem csak finom, de sokkal egészségesebb is, mint a szokványos húsos rakottak.

Ez a rakott bulgur kevesebb zsírt és kalóriát tartalmaz, fehér rizs helyett pedig bulgurt.

Ha még nem ismered a bulgurt, olvasd el a Mi a bulgur? – Bulgur fehér rizs helyett! írásomat is.

Rakott bulgur hozzávalók

  • 50 dkg darált pulykahús / csirkemell
  • 40 dkg vegyes zöldség (szezonban friss zöldségek, szükség esetén mirelit zöldség is megteszi)
  • 25 dkg bulgur
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis natúr joghurt
  • 1 kis doboz tejföl vagy natúr joghurt
  • 2 ek vega-mix
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 mk majoránna
  • 1 mk kakukkfű
  • só, bors
  • étolaj

Rakott bulgur elkészítése

  1. A bulgurt felöntjük 2-szeres mennyiségű forró vízzel, fedő alatt főzzük pár percig, sózzuk, borsozzuk, majd félre tesszük, hogy magába szívja a maradék vizet.
  2. A zöldségeket wokban kevés vízzel fedő alatt megpároljuk. Olaj nem szükséges hozzá, kicsit sózhatjuk.
  3. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, puhára pároljuk, a végén fűszerezzük és hozzákeverjük a natúr joghurtot.
  5. Az elkészült bulgurt egy tűzálló jénaiba simítjuk.
  6. Ráöntjük a bulgurra a zöldséggel összekevert pulykát.
  7. A tetejét megkenjük a tejföllel.
  8. A rakott bulgurt 35-40 percig sütjük, vagy míg meg nem pirul kissé a teteje.

Rakott bulgur” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. A fényképen sárgahüvelyű babot látok. Hagyma nem lehet, mert a recept szerint apróra kell vágni. Zöldbab viszont nem szerepel a hozzávalók között. Vagy esetleg a vegyes zöldség volt babos?

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!