Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV Pizzaszósz

Pizzaszósz készítése házilag
Pinterest


Ízletes, gyorsan és könnyen elkészíthető, igazán paradicsomos, egészséges pizzaszósz!

Ha szeretnél igazán finom paradicsomos pizzaszósszal elkészített pizzát enni, megéri elkészíteni a lenti pizzaszószok egyikét.

A friss paradicsomos variációt paradicsom szezonban, a hámozottparadicsomos-konzerveset pedig inkább ezen kívül érdemes elkészíteni. A bolti üveges-konzerves pizzaszósztól és a cukros ketchuptól garantáltan elmegy a kedve annak, aki egyszer házi pizzaszószt készített otthon. A kettőt nem lehet összehasonlítani 🙂 

A házi pizzaszósz másik előnye, hogy tudod, hogy mi került a szószba: A házi pizzaszósz garantáltan tartósítószer és adalékanyagok nélkül készül! Remélem, tudod, hogy ez a boltiról ez nem mondható el…

A lenti mennyiség 1 adag pizzatésztához elegendő, azaz egy nagy tepsi pizzához vagy 2 db 32 cm-es pizzához.

Pizzaszósz 1. variáció

Friss paradicsomos pizzaszósz hozzávalók

  • 8 db paradicsom
  • 1 nagy üveg sűrített paradicsom (360 grammos)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 mk pirospaprika
  • 1 mk oregánó
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 mk bazsalikom
  • 1 mk nádcukor
  • só, bors
  • kevés étolaj
  • pizza permetezéséhez olívaolaj

Friss paradicsomos pizzaszósz elkészítése

  1. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott paradicsomokat és a pirospaprikát.
  2. Fedő alatt kicsit pároljuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, ha nem elég sűrű, kicsit főzzük még. A fűszereket 2-3 perccel a szósz elkészülte előtt adjuk a mártáshoz, hogy megmaradjon az aromájuk.

Pizzaszósz 2. variáció

Hámozottparadicsom-konzerves pizzaszósz hozzávalók

  • 1 hámozottparadicsom-konzerv (darabolt)
  • 1 sűrített paradicsom (140 grammos)
  • a többi hozzávaló ugyanaz, mint a friss paradicsomos szósznál

Pizzaszósz készítése hámozottparadicsom-konzervből

  1. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd ráöntjük a konzervparadicsomot, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát.
  2. A pizzaszószt addig főzzük takarék lángon, amíg teljesen be nem sűrűsödik. A fűszereket 2-3 perccel a szósz elkészülte előtt adjuk a mártáshoz, hogy megmaradjon az aromájuk.

+ Tipp

Az extra szűz olívaolajjal inkább utólag permetezzük be a pizzát, 230 fokon ugyanis elvesznek az értékes tápanyagai (Étolaj kisokos).

Pizzaszósz

Mennyiség: 1 adag pizzatésztához (2 db 32 cm-es pizzához)

Pizzatészta finomliszt nélkül

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!