Párolt zöldség – Wok recept!

Párolt zöldség – Wok recept!

Egészséges, igazán fitti párolt zöldség wokban elkészítve, zöldfűszerekkel és aszalt paradicsommal ízesítve.

Ez lehet az új kedvenc zöldségköreted! Nem csak azért mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető (kb. 10-15 perc), hanem mert finom is.

Ráadásul a szemet is gyönyörködteti, mert nagyon szép színes. Ugye tudod, hogy nem csak a szánkkal, hanem a szemünkkel is eszünk?

Ha ügyelsz a vonalaidra, szintén kiváló választás ez a wokban párolt zöldségköret.

Hozzávalók a párolt zöldséghez

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 30 dkg brokkoli
  • 1-2 pritamin vagy kápia paprika
  • 3-4 marék borsó
  • 2-3 marék konzerv vagy mirelit kukorica
  • pár darab aszalt paradicsom
  • zöldfűszerek
  • só, bors
  • kókuszzsír
  • olívaolaj

Párolt zöldség elkészítése

  1. A hagymát felvágjuk, kevés kókuszzsíron megpároljuk.
  2. Rádobjuk a többi zöldséget, az kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot, kis vizet öntünk a wokba, majd lefedjük.
  3. A zöldségeket roppanósra pároljuk, végül fűszerezzük és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
 

Párolt zöldség

Mennyiség: 3-4 adag

Szilvi – Fittinek lenni jó 🙂

Szólj hozzá!

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!