Párolt zöldség – Wok recept!

Párolt zöldség – Wok recept!

Egészséges, igazán fitti párolt zöldség wokban elkészítve, zöldfűszerekkel és aszalt paradicsommal ízesítve.

Ez lehet az új kedvenc zöldségköreted! Nem csak azért mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető (kb. 10-15 perc), hanem mert finom is.

Ráadásul a szemet is gyönyörködteti, mert nagyon szép színes. Ugye tudod, hogy nem csak a szánkkal, hanem a szemünkkel is eszünk?

Ha ügyelsz a vonalaidra, szintén kiváló választás ez a wokban párolt zöldségköret.

Hozzávalók a párolt zöldséghez

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 30 dkg brokkoli
  • 1-2 pritamin vagy kápia paprika
  • 3-4 marék borsó
  • 2-3 marék konzerv vagy mirelit kukorica
  • pár darab aszalt paradicsom
  • zöldfűszerek
  • só, bors
  • kókuszzsír
  • olívaolaj

Párolt zöldség elkészítése

  1. A hagymát felvágjuk, kevés kókuszzsíron megpároljuk.
  2. Rádobjuk a többi zöldséget, az kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot, kis vizet öntünk a wokba, majd lefedjük.
  3. A zöldségeket roppanósra pároljuk, végül fűszerezzük és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
 

Párolt zöldség

Mennyiség: 3-4 adag

Szilvi – Fittinek lenni jó 🙂

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!