Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV Paprikás krumpli – Laskagombával

Paprikás krumpli laskagombával
Pinterest


Finom paprikás krumpli laskagombával és bulgurral!

Ezt az egyszerű, laktató és tápláló, étvágygerjesztő egytálételt mindenféleképpen érdemes elkészítened. Egyszerűen imádni való 🙂

Ennek a paprikás krumplinak a finom fűszerezés és a ropogós laskagomba a titka. No és persze a bulgur, amely kinézetében és ízében hihetetlenül hasonlít a tarhonyához, csak éppen sokkal egészségesebb.

A bulgur egy gabonaféle, így természetesen (a tarhonyával ellentétben) finomliszt- és tojásmentes 🙂

Ráadásul 2,5-szeresére nő főzés közben, így nagy térfogatának köszönhetően még viszonylag kevés kalória mellett is telítettséget okoz, azaz jó ideig nem éhezel meg 🙂

Szóval paprikás krumpli főzésre és kóstolásra fel!

Paprikás krumpli hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 25 dkg laskagomba
  • 1 db sárgarépa
  • 10 dkg bulgur
  • 1 kisüveg házi lecsó (vagy friss paradicsom és paprika)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés zsiradék
  • 1 csokor petrezselyem
  • majoranna
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • só, bors

Paprikás krumpli elkészítése

  1. Vágd apróra a vöröshagymát, majd pirítsd üvegesre kevés zsiradékon.
  2. Add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát és a megtisztított és karikákra vágott sárgarépát.
  3. Párold egy kicsit, szórd meg pirospaprikával, majd öntsd rá a házi lecsót.
  4. Most jöhet a felkockázott burgonya, a só, a bors és a fűszerek.
  5. Öntsd fel a paprikás krumplit annyi vízzel, hogy az kicsivel ellepje az eddig a kotliba dobott zöldségeket.
  6. Főzd fedő alatt kb. 10 percig, majd öntsd a bulgurt is a paprikás krumplihoz.
  7. 5 perc elteltével a kisebb-nagyobb darabokra vágott laskagomb következik.
  8. Még kb. 10 percig hagyjuk a paprikás krumplit főni. Ezután sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük még ízlésünk szerint és hozzákeverjük az apróra vágott friss petrezselymet.
  9. Ez a paprikás krumpli mennyiség nagyjából 4 adagnak felel meg. Jó étvágyat kívánok!

Tippek a paprikás krumpli elkészítéséhez

  • Ha nincs házi lecsód, nem gond, akkor helyettesítsd 1 paprikával és 2 db paradicsommal, amelyeket a hagyma és fokhagyma után adhatsz a paprikás krumplihoz.
  • A gomba gyorsan megfő, ezért érdemes csak a vége felé a paprikás krumplihoz adni. A legjobb, ha a paprikás krumpli tetejére szórod és nem kevered bele a paprikás krumpliba, hanem lefedve hagyod, hogy a gomba szépen megpárolódjon. A végén természetesen belekeverheted a paprikás krumpliba 🙂
  • Mi imádjuk ezt a paprikás krumplit. Nagyon laktató, gusztán színes és illatos. A laskagomba pedig egyszerűen fenomenális 🙂

Paprikás krumpli

Főzési idő: kb. 30 perc

Mennyiség: kb. 4 adag

 

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!