Paprikás krumpli – Laskagombával

Paprikás krumpli – Laskagombával

Finom paprikás krumpli laskagombával és bulgurral!

Ezt az egyszerű, laktató és tápláló, étvágygerjesztő egytálételt mindenféleképpen érdemes elkészítened. Egyszerűen imádni való 🙂

Ennek a paprikás krumplinak a finom fűszerezés és a ropogós laskagomba a titka. No és persze a bulgur, amely kinézetében és ízében hihetetlenül hasonlít a tarhonyához, csak éppen sokkal egészségesebb.

A bulgur egy gabonaféle, így természetesen (a tarhonyával ellentétben) finomliszt- és tojásmentes 🙂

Ráadásul 2,5-szeresére nő főzés közben, így nagy térfogatának köszönhetően még viszonylag kevés kalória mellett is telítettséget okoz, azaz jó ideig nem éhezel meg 🙂

Szóval paprikás krumpli főzésre és kóstolásra fel!

Paprikás krumpli hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 25 dkg laskagomba
  • 1 db sárgarépa
  • 10 dkg bulgur
  • 1 kisüveg házi lecsó (vagy friss paradicsom és paprika)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés zsiradék
  • 1 csokor petrezselyem
  • majoranna
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • só, bors

Paprikás krumpli elkészítése

  1. Vágd apróra a vöröshagymát, majd pirítsd üvegesre kevés zsiradékon.
  2. Add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát és a megtisztított és karikákra vágott sárgarépát.
  3. Párold egy kicsit, szórd meg pirospaprikával, majd öntsd rá a házi lecsót.
  4. Most jöhet a felkockázott burgonya, a só, a bors és a fűszerek.
  5. Öntsd fel a paprikás krumplit annyi vízzel, hogy az kicsivel ellepje az eddig a kotliba dobott zöldségeket.
  6. Főzd fedő alatt kb. 10 percig, majd öntsd a bulgurt is a paprikás krumplihoz.
  7. 5 perc elteltével a kisebb-nagyobb darabokra vágott laskagomb következik.
  8. Még kb. 10 percig hagyjuk a paprikás krumplit főni. Ezután sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük még ízlésünk szerint és hozzákeverjük az apróra vágott friss petrezselymet.
  9. Ez a paprikás krumpli mennyiség nagyjából 4 adagnak felel meg. Jó étvágyat kívánok!

Tippek a paprikás krumpli elkészítéséhez

  • Ha nincs házi lecsód, nem gond, akkor helyettesítsd 1 paprikával és 2 db paradicsommal, amelyeket a hagyma és fokhagyma után adhatsz a paprikás krumplihoz.
  • A gomba gyorsan megfő, ezért érdemes csak a vége felé a paprikás krumplihoz adni. A legjobb, ha a paprikás krumpli tetejére szórod és nem kevered bele a paprikás krumpliba, hanem lefedve hagyod, hogy a gomba szépen megpárolódjon. A végén természetesen belekeverheted a paprikás krumpliba 🙂
  • Mi imádjuk ezt a paprikás krumplit. Nagyon laktató, gusztán színes és illatos. A laskagomba pedig egyszerűen fenomenális 🙂

Paprikás krumpli

Főzési idő: kb. 30 perc

Mennyiség: kb. 4 adag

 

Paprikás krumpli – Laskagombával” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!