Finom paprikás krumpli laskagombával és bulgurral!
Ezt az egyszerű, laktató és tápláló, étvágygerjesztő egytálételt mindenféleképpen érdemes elkészítened. Egyszerűen imádni való 🙂
Ennek a paprikás krumplinak a finom fűszerezés és a ropogós laskagomba a titka. No és persze a bulgur, amely kinézetében és ízében hihetetlenül hasonlít a tarhonyához, csak éppen sokkal egészségesebb.
A bulgur egy gabonaféle, így természetesen (a tarhonyával ellentétben) finomliszt- és tojásmentes 🙂
Ráadásul 2,5-szeresére nő főzés közben, így nagy térfogatának köszönhetően még viszonylag kevés kalória mellett is telítettséget okoz, azaz jó ideig nem éhezel meg 🙂
Szóval paprikás krumpli főzésre és kóstolásra fel!
Paprikás krumpli hozzávalók
- 80 dkg burgonya
- 25 dkg laskagomba
- 1 db sárgarépa
- 10 dkg bulgur
- 1 kisüveg házi lecsó (vagy friss paradicsom és paprika)
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés zsiradék
- 1 csokor petrezselyem
- majoranna
- szerecsendió
- pirospaprika
- só, bors
Paprikás krumpli elkészítése
- Vágd apróra a vöröshagymát, majd pirítsd üvegesre kevés zsiradékon.
- Add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát és a megtisztított és karikákra vágott sárgarépát.
- Párold egy kicsit, szórd meg pirospaprikával, majd öntsd rá a házi lecsót.
- Most jöhet a felkockázott burgonya, a só, a bors és a fűszerek.
- Öntsd fel a paprikás krumplit annyi vízzel, hogy az kicsivel ellepje az eddig a kotliba dobott zöldségeket.
- Főzd fedő alatt kb. 10 percig, majd öntsd a bulgurt is a paprikás krumplihoz.
- 5 perc elteltével a kisebb-nagyobb darabokra vágott laskagomb következik.
- Még kb. 10 percig hagyjuk a paprikás krumplit főni. Ezután sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük még ízlésünk szerint és hozzákeverjük az apróra vágott friss petrezselymet.
- Ez a paprikás krumpli mennyiség nagyjából 4 adagnak felel meg. Jó étvágyat kívánok!
Tippek a paprikás krumpli elkészítéséhez
- Ha nincs házi lecsód, nem gond, akkor helyettesítsd 1 paprikával és 2 db paradicsommal, amelyeket a hagyma és fokhagyma után adhatsz a paprikás krumplihoz.
- A gomba gyorsan megfő, ezért érdemes csak a vége felé a paprikás krumplihoz adni. A legjobb, ha a paprikás krumpli tetejére szórod és nem kevered bele a paprikás krumpliba, hanem lefedve hagyod, hogy a gomba szépen megpárolódjon. A végén természetesen belekeverheted a paprikás krumpliba 🙂
- Mi imádjuk ezt a paprikás krumplit. Nagyon laktató, gusztán színes és illatos. A laskagomba pedig egyszerűen fenomenális 🙂
Paprikás krumpli
Főzési idő: kb. 30 perc
Mennyiség: kb. 4 adag
Elkészítem, nagyon tetszik! Köszönöm!
Szívesen 🙂