Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV Palacsinta tészta – Finom, diétás palacsinta recept!

Palacsinta tészta
Pinterest


Finom, diétás palacsinta tészta, amelyet olaj nélkül süthetsz!

Ezt a  palacsinta tészta receptet saját magam kísérleteztem ki és tényleg meg lehet sütni zsiradék hozzáadása nélkül! Ezzel a palacsinta tészta recepttel biztosra mehetsz és megspórolhatod magadnak a kísérletezésre, sikertelen próbálkozásokra fordított időt is!

Ebben a palacsinta tésztában nincs sem cukor, sem finomliszt, sem tojás, sem pedig tej. Joggal kérdezheted, hogy akkor ugyan mi van a palacsintában?

Pillants csak a hozzávalókra! Kicsit más, mint a hagyományos palacsinta, nem igaz? Mégis működik, mégpedig nagyon jól 🙂 Sokáig teszteltem a palacsintákat, mire ez a recept megszületett!

Ez a palacsinta csupa egészséges hozzávalóból készült. Nagyon finom és könnyen süthető. A palacsinta tésztából vékony palacsintákat süthetsz úgy, hogy még a serpenyőt sem kell kiolajoznod!

Mivel teljes értékű alapanyagokból készül és nem úszik az olajban, nagyon távol áll a hagyományos zsíros-finomlisztes, szinte csak üres kalóriákat tartalmazó palacsintától.

Persze sok múlik a palacsinta töltelékén is. Ha nem kakaós cukorral vagy cukros dzsemmel töltöd meg, akkor akár reggelire, ebédre is eheted. Próbáld ki!

Palacsinta tészta hozzávalók

  • 12 dkg durum liszt
  • 12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 16 dkg Graham-liszt
  • 4 dl rizstej
  • 4 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 ek étolaj
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • késhegynyi őrölt vanília
  • csipet só

Palacsinta tészta elkészítése, palacsinta sütése

  1. Öntsd a liszteket, a szódabikarbónát, a sót és a vaníliát egy tálba.
  2. Dolgozd simára a palacsintatésztát kézi mixerrel a rizstej egy részével, majd add hozzá a maradék rizstejet és az ásványvizet is. A palacsinta tésztának sűrűn folyósnak kell lennie. Ha túl híg, a palacsinta le fog ragadni.
  3. Hagyd állni a palacsinta tésztát 45-60 percig, hogy megdagadjon a liszt.
  4. Melegítsd elő a palacsintasütőt, az első alkalommal kend meg kevés kókuszzsírral, majd süsd meg az első palacsintát.
  5. Csak akkor próbáld megfordítani, amikor már megsült. (Ezt onnan látod, hogy a palacsinta magától leválik a sütőről).
    A második palacsintától már nem szükséges kikenned zsiradékkal a palacsintasütőt.

+ 5 Tipp a palacsinta sütéséhez

  1. Ha mégis leragadna a palacsinta, akkor lehet, hogy a palacsinta tészta túl híg (a hozzáadott cukortól is ragadhat). Keverj a kézi mixerrel még egy kevés Graham-lisztet a tésztához és próbáld meg újra.
  2. A serpenyő legyen mindig tiszta. Ha leragadt a palacsinta, tisztítsd meg és kevés kókuszzsírral kend ki újra.
  3. Használj jó minőségű, tapadásmentes palacsintasütőt. Nekem a teflon vált be.
  4. A tej- és tojásmentes palacsinta nem barnul annyira, mint az olajon sült (fehér lisztes) palacsinta, és a színe is egyenletes lesz.
  5. Csak addig süsd a palacsintát, míg éppen meg nem tudod fordítani. Túlsütés esetén kiszárad a palacsinta!

Palacsinta tészta

Mennyiség: kb. 20 db

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

2 hozzászólás

  1. Viki

    Kedves Szilvi! Ebből a tésztából, ha sűrűbbre csinálom, lehet gofrit is sütni?

    Válasz
    1. Vargáné Nagy Szilvia

      Szia Viki!

      Sajnos nem tudom, még nem próbáltam. Ha neked sikerül, írd meg 🙂

      Válasz

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!