Palacsinta tészta – Palacsinta alaprecept

Palacsinta tészta – Palacsinta alaprecept

A palacsinta tésztát sokféleképpen el lehet készíteni.

Van aki tejjel készíti, van aki tej nélkül. Van aki szódával, van aki szódavíz nélkül. És van olyan is, hogy a palacsinta tészta sok tojással készül, no és persze olyan is, ami kevéssel.

De vajon melyik az igazi? Melyik palacsinta recept sikerül mindig jól?

A jó hír, hogy bármelyik palacsinta tészta változat jó, ha megfelelőek az arányok, azaz ha jó a palacsinta tészta receptje.

Ez a recept egy igen megbízható palacsinta alaprecept.

A palacsinta tészta Horváth Ilona szakácskönyvében található palacsinta tészta alapján készült.

Sok sikert a palacsinta tészta elkészítéséhez!

Palacsinta tészta hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 6 dl tej
  • 2 dl szódavíz vagy víz
  • késhegynyi só
  • 2 ek cukor
  • étolaj a palacsinta sütéséhez

Palacsinta tészta elkészítése

  1. A palacsinta tészta elkészítéséhez először keverd el a tojást a cukorral, a sóval és 2 dl tejjel.
  2. Keverd hozzá a lisztet úgy, és kezd kidolgozni kézi mixerrel (vagy fakanállal, ha tudod, hogy ezt hogyan kell).
  3. Közben fokozatosan adagolod a palacsinta tésztához a többi folyadékot.
  4. A palacsinta tésztának tejszín sűrűségű legyen.
  5. Hagyd állni a palacsinta tésztát legalább 30 percig, hogy megdagadjon a liszt.
  6. Ha túl sűrű a palacsinta tészta, keverj még hozzá tejet vagy vizet.

palacsinta tészta - palacsinta alaprecept

Palacsinta tészta sütése

  1. Forrósíts fel a palacsintasütőt, kend meg kevés étolajjal, majd merj egy merőkanálnyi palacsinta tésztát a forró palacsintasütőbe.
  2. Süsd a palacsintát, míg meg nem barnul egy kissé, majd fordítsd meg. Csak akkor próbáld megfordítani a palacsintát, amikor már megsült. Ezt onnan látod, hogy a palacsinta magától leválik a sütőről.
  3. Süsd meg a palacsinta másik oldalát is. Ez csak rövid időt vesz igénybe. Vigyázz, mert túlsütés esetén kiszárad a palacsinta!
  4. A palacsintákat tálalásig tartsd melegen és takard le, hogy ne száradjanak ki.

Palacsinta tészta – Palacsinta alaprecept

Mennyiség: kb. 20 db

Palacsinta tészta – Palacsinta alaprecept” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!