Mézeskalács karácsonyfa

Mézeskalács karácsonyfa

Mézeskalács karácsonyfa, amelyet valóban egyszerű elkészíteni 🙂

Elkészítheted mézeskalács kiszúrók segítségével vagy a letölthető mézeskalács karácsonyfa sablonnal is.

Bő egy héttel ezelőtt láttam egy csodaszép mézeskalács karácsonyfát az egyik jógastúdióban. Tényleg nagyon szép volt, szinte már igaziban tűnt. Első gondolatom az volt, hát persze, tényleg gyönyörű, de mire beszerzem az eszközöket hozzá (ha rájövök, hogy mi micsoda…) és rászánom maga erre az elég nagy mutatványra, akkor bizony már elmúlt karácsony…

Szóval ezt a művészi karácsonyfát meghagytam egy másik alkalomra 🙂

Elgondolkodtam rajta, hogyan lehetne a legegyszerűbben elkészíteni egy olyan mézeskalács karácsonyfát, ami azért szép is. A végeredményt a képeken láthatod 🙂

Gondoltam, Veled is megosztom, mert olyan nagy öröm valami szépet készíteni, és persze még nagyobb öröm, ha ezt a szeretet ünnepén tesszük. Ezzel a mézeskalács karácsonyfával biztos le lehet venni bárkit, akit megajándékozol vele. És persze jól mutat a karácsonyi asztalon is.

Szerencsére csak néhány dolog kell hozzá és maga a díszítés és a mézeskalács karácsonyfa összerakása sem bonyolult.

Remélem, a cikk elolvasása után már rohansz is a mézeskalács hozzávalókért 🙂

A mézeskalács karácsonyfához a következőkre lesz szükséged (1. kép):

Mézeskalács karácsonyfa hozzávalók

 • 2*6 db mézeskalács virág / csillag + 1 mézeskalács virág / csillag a fa tetejére (mézeskalács recept)
 • fehér csokoládé
 • ezüst cukorgyöngyök
 • 1 db hurkapálca

Mézeskalács karácsonyfa eszközök

 • 6 db különböző méretű virág vagy csillag alakú szaggatók
 • olló
 • nejlon zacskó
 • szemöldökcsipesz

Mézeskalács karácsonyfa sablon

Ha nincs 6 egyforma mézeskalács kiszúród, akkor ezt a mézeskalács karácsonyfa sablont is használhatod (letöltéshez kattints a linkre):

Mézeskalács karáncsonyfa
Mézeskalács karácsonyfa hozzávalók

Mézeskalács karácsonyfa elkészítése

 1. Először készítsd el mézeskalács tésztáját: Ehhez itt találsz szuper jó puha mézeskalács receptet.
 2. A fenyőfához 2 * 6 db + 1 db mézeskalácsra lesz szükséged, ezért minden méretből 2-2 darabot szaggass ki a mézeskalácstésztából + 1 darabot a legkisebb formával, ami a mézeskalács karácsonyfa tetejére fog kerülni (1. kép). Ha több mézeskalács karácsonyfát szeretnél, akkor arányosan több mézeskalácsot kell kiszaggatni.
 3. Ha nincs mézeskalács kiszúród, akkor használhatod a mézeskalács karácsonyfa sablont is. Ehhez nyomtasd ki a sablont, vágd ki, majd a tésztára helyezve vágd ki a mézeskalács formákat.
 4. Süsd meg a mézeskalácsot a recept szerint.
 5. Ha kihűlt a mézeskalács, akkor a késsel kihegyezett hurkapálcával fúrj lyukat (mintha a hurkapálca lenne a fúrógép) a 12 darab mézeskalácsba: Először óvatosan a felfele néző részükbe, majd megfordítva az alsó részben is egyenlítsd ki a lyukat.
 6. A legkisebb mézeskalácsba oldalról fúrj egy lyukat (3. kép). A lyukakat szerintem nem érdemes előre (sütés előtt) elkészíteni. Így biztos elég szorosak lesznek, hogy a fenyőfa stabilan álljon.
 7. Húzd körbe egyenként a mézeskalácsok szélét fehér csokoládéval. Most egyáltalán nem gond, ha kicsit lefolyik a csoki a mézeskalács szélén, mert így még inkább hó hatása lesz a csokinak 🙂 A 13. pici mézeskalácsot vond be a teljes felületén csokival és helyezz minden “sarkára” egy gyöngyöt (4. kép). Az ezüst cukorgyöngyökből helyezz néhányat a csipesszel az olvadt csokiba. A fehér csokoládéval történő díszítésről itt olvashatsz többet: Mézeskalács díszítése
 8. Hagyd megszáradni a mézeskalácsokat, majd kezd el felfűzni őket a kihegyezett hurkapálcára (2. kép). A hurkapálca hegyes vége nézzen a karácsonyfa teteje felé. Ne legyenek egyelőre szorosan a mézeskalácsok, mert még el kell tudnod forgatni őket úgy, hogy az ívek egymás közé essenek (2. kép). (Én már letörtem a hurkapálcát, amikor a fényképet készítettem…)
 9. A mézeskalácsokat annyira kell felfűzni a hurkapálcára, hogy a legkisebb csillagot még a fa tetejére tudd rögzíteni. A maradék kilógó hurkapálcát (fa alján) most óvatosan letörheted.
 10. Ezzel el is készült a mézeskalács karácsonyfa (4. kép) 🙂

 

Mézeskalács karácsonyfa
Mézeskalács karácsonyfa összerakása

 

Mézeskalács karácsonyfa
Csillag felhelyezése a mézeskalács karácsonyfára

Mézeskalács karácsonyfa a karácsonyi asztalra vagy ajándékba

 • Ha asztali dísznek szeretnéd felhasználni a mézeskalács karácsonyfát, akkor helyezd egy hófehér tányérra. Díszítheted a cukorgyöngyökkel, de akár kókuszreszeléket is szórhatsz köré hó gyanánt. Ha van egy angyalkád, azt is mellé helyezheted 🙂 Persze más apróságok is megfelelnek 🙂
 • Ha ajándékba szeretnéd adni, akkor tedd a mézeskalács karácsonyfát kemény papírra vagy mini tálcára és csomagold celofánba. Ha van celofánzacskód, az is nagyon szuper.
 • A mézeskalács karácsonyfa ehető, így tessék karácsony után megenni 🙂
Mézeskalács karácsonyfa
Elkészült mézeskalács karácsonyfa

Ugye, nem is volt olyan bonyolult ez a mézeskalács karácsonyfa 🙂

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..