Egyszerű mézes-mákos zabkása banánnal, főzés nélkül!
Gyors és egészséges reggeli zabpehelyből, búzacsírából és mákból, banánnal édesítve.
Ha a szervezeted beszélni tudna, nagyon hálálkodna neked ezért a reggeliért 🙂 Diétás édességnek is tökéletes.
Ez hihetetlenül egyszerű és kifejezetten tápláló, sok-sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó reggeli (B-vitaminok, E-vitamin, magnézium, kalcium, vas, folsav, sok-sok élelmi rost). A mák hihetetlenül gazdag kalciumban, 100 grammjában csaknem 1000 mg van belőle!
Ráadásul nagyon finom is, próbáld ki, hogy Te is megbizonyosodj róla 🙂
Mézes-mákos zabkása banánnal hozzávalók (1 adag)
- 2-3 ek apró szemű zabpehely
- 2-3 ek búzacsíra
- 1 db banán
- 2-3 ek darált mák
- tej / joghurt / víz / cukrozatlan gyümölcslé
- meggy a díszítéshez
Mézes-mákos zabkása banánnal elkészítése
- Ha nem fogyasztunk tejtermékeket, akkor vízzel vagy cukrozatlan gyümölcslével is felönthetjük a müzlit.
- Érdemes legalább 15 percet állni hagyni, hogy az összetevők megpuhulhassanak. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az érzékenyebbeknek megfájdul a gyomra.
- Bármilyen idénygyümölccsel vagy akár magokkal is felturbózhatjuk 🙂
3 ok, hogy saját kezedbe vedd a zabkása kevergetését
1. ok: A saját keverék mindig kéznél van.
Otthon is készíthetsz magadnak tápláló müzlikeveréket, így mindig kéznél lesz, és gyorsan elkészítheted.
2. ok: A házi készítésű zabkása határozottan egészségesebb
A saját keverék sokkal egészségesebb, mint a boltban kapható müzlialapok, amelyek legtöbbször igen sok cukrot és adalékanyagokat is tartalmaznak.
3. ok: Az ár
És persze általában olcsóbb is házilag összekeverni a zabkásának valót, mint a boltit megvenni.
nagyon finom! Köszönöm szépen
Szia Kati! Nagyon szívesen 🙂