Mézes dió – Finom mézes pirított dió

Mézes dió – Finom mézes pirított dió

Ha esetleg szeretnéd szeretteidet saját készítésű ajándékkal meglepni, akkor ez a finom, egészséges mézes dió nagyon jó választás!

Persze saját felhasználásra is ajánlott elkészítened… Ha megérzed az illatát úgysem tudsz majd ellenállni a kísértésnek, hogy belekóstolj…

Ezt az egészséges mézes pirított diót mindössze 10 perc alatt el is készítheted. És csupán néhány hozzávalóra van szükséged hozzá 🙂

A mézes dió elkészítésével kapcsolatban sok hasznos tippet találsz a recept alatt!

Mennyei finom, érdemes kipróbálnod!

Mézes dió hozzávalók

  • 1 kisüvegnyi dió
  • 1/2 kisüveg méz
  • 1-2 rúd fahéj
  • 2 csillagánizs
  • 1 cm-es gyömbér pici darabokra vágva (esetleg pici gyömbérpor, de friss gyömbérrel az igazi)

Mézes dió elkészítés

  1. A diót pirítsd meg szárazon (azaz zsiradék hozzáadása nélkül) egy serpenyőben.
  2. A leváló héjrészeket szedegesd le a pirított dióról.
  3. Egy másik edényben kezd el a méz egy részét melegíteni, majd tedd bele a fűszereket, az apróra vágott gyömbért és melegítsd össze jól a fűszeres mézet.
  4. Tedd az üvegbe a pirított diót.
  5. A fűszeres mézhez keverd hozzá a többi mézet, majd öntsd rá az egészet a dióra.
  6. Díszítsd fel az üveget.
  7. Fogyaszd egészséggel 🙂

Tippek a mézes dió elkészítéséhez

  • Fontos, hogy a mézet ne hevítsd fel, mert nagyon gyorsan tönkremegy a méz tápanyagtartalma. Az enyhébb melegítéssel is el lehet érni, hogy a fűszerek hamarabb átjárják a mézet.
  • Ezzel a módszerrel akár előző nap is elkészítheted az ajándékba szánt mézes diót, mert már másnap is érződni fognak rajta a fűszerek és a gyömbér. De ha kicsit előregondolkodsz, akkor akár 1 héttel hamarabb is neki láthatsz 🙂 Az ízek ilyenkor még intenzívebbek.
  • A diós méz nálunk nagyon sokáig elállt, így akár nagyobb adagot is készíthetsz egyszerre.
  • A diós méz nemcsak szuper gasztroajándék, hanem nagyon finom és egészséges csemege, nassolnivaló is egyben 🙂
  • A diós méz szuperül enyhíti a náthás tüneteket és a torokfájást is. Ilyenkor még egy kis citrommal is feltuningolhatod, hogy fokozódjon a fűszeres méz gyógyító hatása.
  • A diót helyettesítheted más magokkal is vagy akár többféle magot is használhatsz ehhez a finomsághoz. Mandulával, kesudióval, pisztáciával is nagyon finom!

Mézes dió

Mennyiség: 1 kisüveg

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!