Meggyes muffin

Meggyes muffin

Szuper finom és egyszerű meggyes muffin, amivel biztos leveszed az egész családot a lábáról, ha megsütöd valamelyik reggel vagy a hétvégén 🙂

Ez a meggyes muffin tej és tojás nélkül, teljes kiőrlésű tönkölylisztből készül, mégis habkönnyű a tésztája. Az íze is fenomenális, a meggy a közepében pedig igazi meglepetés 🙂

Dicsérhetném még a saját portékámat, de a dicséretet a továbbiakban inkább Rád bízom. Készítsd el ezt a vegán meggyes muffin receptet, és ha elégedett vagy és ízlett, írd meg!

Most pedig irány a konyha, keresd elő a muffin formát és süsd meg a meggyes muffint!

Próba cseresznye (vagy most inkább meggy 🙂 ).

Meggyes muffin hozzávalók

  • 12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 12 dkg finomliszt
  • 12 dkg nádcukor
  • 2 púpozott ek jó minőségű kakaópor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 5 ek olívaolaj
  • csipet só
  • csipet fahéj
  • 2 ek almaecet
  • kb. 3,5-4 dl mandulatej
  • 12 szem meggy
Meggyes muffin
Meggyes muffin – Egyszerű és finom recept

Meggyes muffin elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő egy muffin sütőformát. Ha nincs muffin papírod, akkor kend ki a formát.
  2. Keverd össze a liszteket, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat, a szódabikarbónát. Majd az egészet keverd el a citromlével elkevert mandulatejjel.
  3. Töltsd a meggyes muffin tésztáját a muffin sütőformába és tegyél mindegyik muffinba egy szem meggyet.
  4. Tedd be a meggyes muffint az előmelegített sütőbe és süsd 180 fokon kb. 20-25 percig.
  5. Ellenőrizd tűpróbával, hogy átsült-e a meggyes muffin 🙂
Meggyes muffin
Meggyes muffin – Egyszerű és gyors muffin recept

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..