Márványos bejgli – Mitől lesz márványos a bejgli teteje?

Márványos bejgli – Mitől lesz márványos a bejgli teteje?

Te tudod, hogy mitől lesz márványos a bejgli teteje?

Ha nem, vagy ha eddig esetleg nem tudtál tökéletes márványos bejglit sütni, akkor ez az írás nagy segítségedre lesz 🙂

Elöljáróban annyit, hogy a márványos bejgli tetejének elkészítéséhez tojásfehérje szükséges, így ez a recept nem tojásmentes. Ha szeretnél tojásmentes bejglit, akkor itt találsz egy szuper mákos bejglit kelt tésztával és egy omlós  diós bejglit. Hogy mivel kened meg a bejglik tetejét, opcionális, vagyis csak rajtad múlik.

A márványos bejglit ajándékba készítettem egyszer, mert szerettem volna meglepni a barátokat, családtagokat hagyományosabbnak kinéző bejglivel. A siker tökéletes volt, mert azt hitték, hogy vettem valahol…

Így ez a márványos karácsonyi bejgli nálatok is nagy sikert arathat 🙂 Mint látni fogod, egyáltalán nem nehéz márványos bejglit sütni 🙂

A márványos bejgli 2 titka

Márványos bejgli 1. titok:

A tojásfehérjét simára kell felverni.

Márványos bejgli 2. titok:

Legalább két rétegben kell felvinni a bejglire úgy, hogy a rétegek megszáradjanak a sütés előtt.

Márványos bejgli hozzávalók

  • Hozzávalók a bejgli tésztájához és töltelékéhez: Mákos bejgli vagy diós bejgli (kattints a linkre)
  • Márványos bejgli tetejére: 1 tojásfehérje (2 rúd bejglihez bőven elég)

Márványos bejgli elkészítése

  1. Készítsd el a mákos bejglit vagy diós bejglit (kattints a linkre)!
  2. Verd simára a tojásfehérjét, majd ecsettel vékonyan kend meg a bejgli tetejét.
  3. Hagyd megszáradni márványos bejgli első rétegét. Ha megszáradt, már látni fogsz “repedéseket” a bejgli tetején, ami annak is köszönhető, hogy a bejgliben dolgozik már az élesztő. A márványos bejgli teteje gyorsabban szárad, ha huzatos helyre teszed.
  4. Ha megszáradt az első réteg, jöhet a másod vékony réteg. Ezt is hagyd megszáradni.
  5. Ha megszáradt a márványos réteg, akkor süsd meg a bejgliket a fenti recept leírása szerint.

Tipp a márványos bejgli sütéséhez

  • Légy türelemmel, és tényleg várd meg, hogy megszáradnak a rétegek, különben nem lesz szép mintája a bejglidnek.
  • TRÜKK, ha mégis sietnél: Hajszárítóval kicsit felgyorsíthatod a folyamatot. Hideg levegővel szárítsd, de csak óvatosan 🙂

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!