Márványos bejgli – Mitől lesz márványos a bejgli teteje?

Márványos bejgli – Mitől lesz márványos a bejgli teteje?

Te tudod, hogy mitől lesz márványos a bejgli teteje?

Ha nem, vagy ha eddig esetleg nem tudtál tökéletes márványos bejglit sütni, akkor ez az írás nagy segítségedre lesz 🙂

Elöljáróban annyit, hogy a márványos bejgli tetejének elkészítéséhez tojásfehérje szükséges, így ez a recept nem tojásmentes. Ha szeretnél tojásmentes bejglit, akkor itt találsz egy szuper mákos bejglit kelt tésztával és egy omlós  diós bejglit. Hogy mivel kened meg a bejglik tetejét, opcionális, vagyis csak rajtad múlik.

A márványos bejglit ajándékba készítettem egyszer, mert szerettem volna meglepni a barátokat, családtagokat hagyományosabbnak kinéző bejglivel. A siker tökéletes volt, mert azt hitték, hogy vettem valahol…

Így ez a márványos karácsonyi bejgli nálatok is nagy sikert arathat 🙂 Mint látni fogod, egyáltalán nem nehéz márványos bejglit sütni 🙂

A márványos bejgli 2 titka

Márványos bejgli 1. titok:

A tojásfehérjét simára kell felverni.

Márványos bejgli 2. titok:

Legalább két rétegben kell felvinni a bejglire úgy, hogy a rétegek megszáradjanak a sütés előtt.

Márványos bejgli hozzávalók

  • Hozzávalók a bejgli tésztájához és töltelékéhez: Mákos bejgli vagy diós bejgli (kattints a linkre)
  • Márványos bejgli tetejére: 1 tojásfehérje (2 rúd bejglihez bőven elég)

Márványos bejgli elkészítése

  1. Készítsd el a mákos bejglit vagy diós bejglit (kattints a linkre)!
  2. Verd simára a tojásfehérjét, majd ecsettel vékonyan kend meg a bejgli tetejét.
  3. Hagyd megszáradni márványos bejgli első rétegét. Ha megszáradt, már látni fogsz “repedéseket” a bejgli tetején, ami annak is köszönhető, hogy a bejgliben dolgozik már az élesztő. A márványos bejgli teteje gyorsabban szárad, ha huzatos helyre teszed.
  4. Ha megszáradt az első réteg, jöhet a másod vékony réteg. Ezt is hagyd megszáradni.
  5. Ha megszáradt a márványos réteg, akkor süsd meg a bejgliket a fenti recept leírása szerint.

Tipp a márványos bejgli sütéséhez

  • Légy türelemmel, és tényleg várd meg, hogy megszáradnak a rétegek, különben nem lesz szép mintája a bejglidnek.
  • TRÜKK, ha mégis sietnél: Hajszárítóval kicsit felgyorsíthatod a folyamatot. Hideg levegővel szárítsd, de csak óvatosan 🙂

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!