Mákos palacsinta – Almával édesítve!

Mákos palacsinta – Almával édesítve!

Diétás tej- és tojás mentes mákos palacsinta almával édesítve. A tökéletes reggeli!

Számomra ez a mákos, almával édesített palacsinta a legegészségesebb és a legfinomabb is egyúttal. A palacsinta teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz (finomlisztet nem), a töltelék pedig szintén egészséges és nagyon értékes táplálkozás szempontjából: a szokásos cukros és zsírpárna növelő töltelékek helyett tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag töltelék került a palacsintába. Nem beszélve arról, hogy az almás mák nagyon finom!

Ha az igazán édes palacsintát szereted, csorgass még a töltelékre vagy a palacsintára mézet! Ezt a palacsintát bármikor eheted: tökéletes reggeli, tízórai, uzsonna, de kiadósabb leves mellé (pl. ezzel a bablevessel vagy lencselevessel) akár ebédre is elkészítheted!

Lepd meg a családot egészséges és finom palacsintával!

Mákos palacsinta hozzávalók

Palacsintatészta hozzávalók

Palacsinta tészta (kattints a linkre)

Mákos töltelék hozzávalók

  • 15-20 dkg mák
  • alma
  • fahéj
  • méz (vegán recept: agavé szirup)

Mákos palacsinta elkészítése

Palacsinta elkészítése

Palacsinta tészta (kattints a linkre)

Mákos töltelék elkészítése, mákos palacsinta elkészítése

  1. Körülbelül 2-3 palacsintához 1 db almára lesz szükséged. Válassz édes fajtát, hogy ne vagy alig kelljen pluszba édesíteni.
  2. Reszeled le az almákat és daráld le a mákot.
  3. A palacsintát szórd meg ízlés szerinti mennyiségű mákkal, majd halmozd rá a friss reszelt almát.
  4. A mákos-almás tölteléket hintsd meg egy kis fahéjjal és csorgass rá mézet vagy agavé szirupot, ha szeretnéd.
  5. Már eheted is az almával édesített, nagyon egészséges mákos palacsintát!

Szólj hozzá!

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!