Lencseleves

Lencseleves

Laktató lencseleves diétásan elkészítve, sok-sok zöldséggel, pikáns fűszerezéssel, rizsliszttel sűrítve.

Ez az egyik kedvenc zöldséglevesem, nagyon kellemes és pikáns a fűszerezése.

Ebben a lencseleves receptben az a jó, hogy tulajdonképpen kétféle levest is készíthetsz egyszerre: egy hagyományosabb magyaros fűszerezésűt és egy izgalmasabb indiai fűszerezésűt.

Hogyan lehet ezt egy levesen belül megoldani?

A megoldás nagyon egyszerű: A Garam Masalával utólag is fűszerezhetjük a lencselevesünket, így a magyaros ízek kedvelői is jól járnak 🙂

Lencseleves hozzávalók

  • 30 dkg lencse
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 répa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • rizsliszt
  • pirospaprika
  • 1 mk curry
  • 1 mk Garam Masala
  • 3-4 babérlevél
  • só, bors
  • tejföl / joghurt
  • citrom

Lencseleves elkészítése

  1. Áztasd be a kiválogatott lencsét előző nap vagy áztasd legalább két óráig forró vízben. Az áztató vizet öntsd le a lencséről.
  2. Vágd apróra a vöröshagymát, pirítsd üvegesre kevés étolajon.
  3. Add hozzá a törtpaprikát és többi fűszert, kicsit pirítsd még, majd dobd rá a karikára vágott petrezselyemgyökeret és répát is.
  4. Párold az egészet 5 percig.
  5. Add hozzá a lencsét, majd főzd a lencselevest további 15-20 percig.
  6. Sózd, borsozd a lencselevest, majd szitálja annyi rizslisztet a levesbe, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
  7. Kicsit főzd még, majd zárd el alatta a tűzhelyet.
  8. Végül szórd a lencselevesbe az apróra vágott petrezselyem zöldjét.
  9. A lencselevest tálald ízlésed szerint tejföllel / joghurttal, citrommal és teljes kiőrlésű kenyérrel.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..