Gluténmentes piskótatekercs meggyel és kókusszal

Gluténmentes piskótatekercs meggyel és kókusszal

Kókuszos-meggyes gluténmentes piskótatekercs, hihetetlenül puha piskótával.

Ha hiszed, ha nem, piskótát hagyományos liszt nélkül is lehet sütni.

Korábban már számos olyan piskóta receptet osztottam meg, amely nem tartalmazott sem cukrot, sem pedig finomlisztet. Ebben a piskótatekercsben pedig már gabonából készült lisztet sem használtam.

Ha gluténérzékeny vagy, paleo diétát követsz, vagy egyszerűen csak szeretnél egy új receptet kipróbálni, akkor ez a paleo meggyes-kókuszos süti éppen Rád vár, hogy kipróbáld!

Láss hozzá most azonnal 🙂

Gluténmentes piskótatekercs hozzávalók

Gluténmentes piskótatekercs hozzávalók

  • 5 tojás
  • 4 dkg nyílgyökérliszt
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 3,5 dkg kakaópor
  • 8 dkg nyírfacukor (xilit)
  • 1/2 sütőpor

Hozzávalók a kókuszkrémhez

  • 50 g kókuszreszelék
  • 200 ml kókuszkrém
  • 1/2 ek útifű maghéj
  • stevia / eritrit / méz

Hozzávalók a meggyes réteghez

  • 1 üveg meggybefőtt (házi, amit steviával tettem el) vagy 25 dkg magozott meggy
  • 3 csapott ek útifű maghéj
  • csipet fahéj
  • stevia / eritrit / nyírfacukor

Gluténmentes piskótatekercs elkészítése

Gluténmentes piskótatekercs elkészítése

  • A gluténmentes piskótához a tojásfehérjéket kézi mixerrel kemény habbá verjük, a nyírfacukrot lassan hozzáadjuk. Akkor jó, ha már kifényesedett a tojáshab.
  • Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd 4-5 percig tovább verjük a masszát.
  • A kókuszliszt, a nyílgyökérliszt, a kakaópor, a sütőpor keverékét adagonként szitálva óvatosan beleforgatjuk spatula (vagy villa) segítségével (emelgetve) a tésztába. A szitában maradt nagyobb szemcséket hozzáöntjük a habhoz.
  • Egy nagy tepsire sütőpapírt fektetünk, majd ráöntjük a gluténmentes piskóta tésztáját, és a spatula segítségével téglalap formájúra húzzuk ki.
  • 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
  • Az elkészült piskótatekercset konyharuhára borítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  • A piskótát azonnal felcsavarjuk egy konyharuha segítségével.

Kókuszkrém elkészítése

  1. A kókusztejszínt kézi mixerrel habosítjuk, folyamatosan hozzáadjuk a kókusz-reszeléket, ízlés szerint édesítjük. Végül hozzákeverjük az útifű maghéjat.

Meggyes réteg elkészítése

  1. A magozott meggyet kézi mixerrel vagy turmixszal pürésítjük, hozzákeverjük az útifűmaghéjat, csipet fahéjat adunk hozzá, ízlés szerint édesítjük.

Gluténmentes piskótatekercs összeállítása

  1. A piskótát először a kókuszkrémmel kenjük meg, majd a meggyes réteg következik. Kenőkéssel (olyan mint egy nagy palacsintafordító) szép egyenletesen szét tudjuk húzni a krémet.
  2. A piskótát felcsavarjuk, majd a hűtőbe tesszük a sütit. 3-4 óra pihentetés után szépen lehet szeletelni.
  3. A tetejére csorgathatunk kevés mézet. Ha így megszórjuk kókuszreszelékkel, akkor az beleragad a mézbe és a díszítést is megoldottuk 🙂
Kókuszos-meggyes piskótatekercs - Paleo süti
Kókuszos-meggyes gluténmentes piskótatekercs

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

*Feliratkozásommal elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!

*Feliratkozásommal elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.