Kókuszkocka

Kókuszkocka

Ez az egészséges kókuszkocka keksz nélkül készül. Teljesen lisztmentes, nem tartalmaz sem cukrot, sem tojást, sem pedig tejet, így tej-, tojás-, de akár gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Sőt még sütést sem igényel, így nagyon könnyű dolgod van: Csupán össze kell keverned a hozzávalókat, megvárni, hogy a kókuszkocka tésztája összeálljon, és már készen is ez az igazán diétás kókuszkocka!

Biztos töröd már a fejed, hogy vajon mi lehet ebben a kókuszkocka receptben. Ha ránézel a hozzávalókra láthatod, hogy egy igen újszerű kókuszkockáról van szó. Talán teljesen újak és szokatlanok számodra a hozzávalók, de biztos vagyok benne, hogy vállalkozó kedvű vagy és bátran nekilátsz az elkészítéséhez!

Próbáld ki, mert imádnivalóan kókuszízű!

Hozzávalók a kókuszkockához

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg lenmagpehely
  • 15 dkg zabkorpa
  • 25 dkg datolya
  • 3 ek kakaópor
  • 2-3 ek útifűmaghéj
  • 2 alma lereszelve
  • méz (vegánoknak: agavé szirup), nyírfacukor vagy nádcukor
  • + 5 dkg kókuszreszelék

Kókuszkocka elkészítése

  1. Áztasd be a datolyát annyi vízbe, amennyi éppen ellepi.
  2. Áztatás után pürésítsd a datolyát botmixerrel a vízzel együtt.
  3. Keverd össze egy tálban a kókuszkocka minden hozzávalóját.
  4. Adj hozzá annyi vizet, hogy jól formázható masszát kapj. A masszát is pürésítheted egy kicsit, ha még homogénebbre szeretnéd a tésztát 🙂
  5. Kóstold meg, hogy elég édes-e számodra, ha nem, akkor adj még hozzá mézet (agavé szirupot), xilitet vagy valami más természetes édesítőszert, amit szeretsz.
  6. Nyomkodd a kókuszkocka tésztáját egy szögletes tepsibe vagy tálba, amit előtte műanyag fóliával béleltél ki.
  7. Legalább 2-3 óráig pihentesd a kókuszkocka tésztáját a hűtőben.
  8. Vágd nagyjából egyforma kockákra a tésztát és hempergesd meg őket a kókuszban (Lásd a lenti képen: Kókuszkocka szeletelése!).
  9. Kész is a finom, egészséges kókuszkocka!
kókuszkocka egészségesen
Kókuszkocka szeletelése

Tippek a kókuszkocka elkészítéséhez

Ennél a kókuszkocka receptnél egyre kell ügyelned, mégpedig a kókuszkocka megfelelő nedvességtartalmára. A “száraz” kókuszkocka (pl. túl sok útifű maghéj miatt) az állaga miatt kevésbé élvezhető. Ha ilyesmit tapasztalsz, legközelebb több vizet, almát, vagy kevesebb útifű maghéjat használj.

Kókuszkocka – Ti készítettétek!

Ezt a szép képet Fodorné Binszki Rita küldte. Köszönöm Rita!

“Nagyon finom lett. Ezzel a recepttel megágyaztad a sírját a kekszdarás sütiknek 😀 😀 😀 ”

Persze a teljes kiőrlésű kekszet továbbra se vetjük meg 🙂 A cukros-finomliszteset pedig amennyire csak lehet kerüljük 😉

Kókuszkocka
Finom és egészséges kókuszkocka – Fotó: Fodorné Binszki Rita
kókuszkocka
Kókuszkocka: Tökéletes húsvéti süti, Fotó: Hatházi Veronika

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!