Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV Kókuszkocka

kókuszkocka
Pinterest


Ez az egészséges kókuszkocka keksz nélkül készül. Teljesen lisztmentes, nem tartalmaz sem cukrot, sem tojást, sem pedig tejet, így tej-, tojás-, de akár gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Sőt még sütést sem igényel, így nagyon könnyű dolgod van: Csupán össze kell keverned a hozzávalókat, megvárni, hogy a kókuszkocka tésztája összeálljon, és már készen is ez az igazán diétás kókuszkocka!

Biztos töröd már a fejed, hogy vajon mi lehet ebben a kókuszkocka receptben. Ha ránézel a hozzávalókra láthatod, hogy egy igen újszerű kókuszkockáról van szó. Talán teljesen újak és szokatlanok számodra a hozzávalók, de biztos vagyok benne, hogy vállalkozó kedvű vagy és bátran nekilátsz az elkészítéséhez!

Próbáld ki, mert imádnivalóan kókuszízű!

Hozzávalók a kókuszkockához

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg lenmagpehely
  • 15 dkg zabkorpa
  • 25 dkg datolya
  • 3 ek kakaópor
  • 2-3 ek útifűmaghéj
  • 2 alma lereszelve
  • méz (vegánoknak: agavé szirup), nyírfacukor vagy nádcukor
  • + 5 dkg kókuszreszelék

Kókuszkocka elkészítése

  1. Áztasd be a datolyát annyi vízbe, amennyi éppen ellepi.
  2. Áztatás után pürésítsd a datolyát botmixerrel a vízzel együtt.
  3. Keverd össze egy tálban a kókuszkocka minden hozzávalóját.
  4. Adj hozzá annyi vizet, hogy jól formázható masszát kapj. A masszát is pürésítheted egy kicsit, ha még homogénebbre szeretnéd a tésztát 🙂
  5. Kóstold meg, hogy elég édes-e számodra, ha nem, akkor adj még hozzá mézet (agavé szirupot), xilitet vagy valami más természetes édesítőszert, amit szeretsz.
  6. Nyomkodd a kókuszkocka tésztáját egy szögletes tepsibe vagy tálba, amit előtte műanyag fóliával béleltél ki.
  7. Legalább 2-3 óráig pihentesd a kókuszkocka tésztáját a hűtőben.
  8. Vágd nagyjából egyforma kockákra a tésztát és hempergesd meg őket a kókuszban (Lásd a lenti képen: Kókuszkocka szeletelése!).
  9. Kész is a finom, egészséges kókuszkocka!
kókuszkocka egészségesen

Kókuszkocka szeletelése

Tippek a kókuszkocka elkészítéséhez

Ennél a kókuszkocka receptnél egyre kell ügyelned, mégpedig a kókuszkocka megfelelő nedvességtartalmára. A “száraz” kókuszkocka (pl. túl sok útifű maghéj miatt) az állaga miatt kevésbé élvezhető. Ha ilyesmit tapasztalsz, legközelebb több vizet, almát, vagy kevesebb útifű maghéjat használj.

Kókuszkocka – Ti készítettétek!

Ezt a szép képet Fodorné Binszki Rita küldte. Köszönöm Rita!

“Nagyon finom lett. Ezzel a recepttel megágyaztad a sírját a kekszdarás sütiknek 😀 😀 😀 ”

Persze a teljes kiőrlésű kekszet továbbra se vetjük meg 🙂 A cukros-finomliszteset pedig amennyire csak lehet kerüljük 😉

Kókuszkocka

Finom és egészséges kókuszkocka – Fotó: Fodorné Binszki Rita

kókuszkocka

Kókuszkocka: Tökéletes húsvéti süti, Fotó: Hatházi Veronika

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!