Kakaós piskóta tortához

Kakaós piskóta tortához

Szuper kakaós piskóta tortához durum simalisztből és nyírfacukorból. Ez a magas kakaós piskóta bizony finomliszt és cukor nélkül készült!

A piskótát is el lehet készíteni egészségesen. Ha hasonló állagút szeretnél készíteni, mint a hagyományos finomlisztes piskóta, akkor használj durum simalisztet! A fehér cukrot (finomított cukor, répacukor) pedig érdemes nyírfacukorra cserélned, ami sokkal egészségesebb, mint a finomított cukor.

Ezt a piskóta receptet két okból is érdemes elkészítened:

  1. Finom, habkönnyű, magas kakaós piskótát süthetsz a tortádhoz a recept alapján.
  2. Az elkészült finomliszt és fehér cukor nélküli piskóta sokkal egészségesebb, mint a hagyományos piskóta.

Ha a kakaós piskótát ez alapján a piskóta recept alapján készíted el, a kakaós piskótád könnyű és levegős lesz, ha összenyomod serceg és amikor elengeded, újra visszanyeri a formáját! Próbáld ki!

Kakaós piskóta tortához hozzávalók

(Kakaós piskóta 22 cm-es tortához)

  • 6 közepes tojás
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg durum simaliszt
  • 1 sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 dkg kakaópor

Kakaós piskóta elkészítése

  1. A tojásfehérjéket kézi mixerrel keményre verjük, a cukrot lassan hozzáadjuk. Addig verjük, amíg fényes, kemény masszát kapunk.
  2. Hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, majd 4-5 percig tovább verjük a masszát.
  3. A liszt, a sütőpor, kakaópor és a szódabikarbóna keverékét szitálva villával óvatosan beleforgatjuk (emelgetve) a tésztába. (A sütőport és a szódabikarbónát is érdemes szitálva a liszthez adni.)
  4. Ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni, szitáljunk a lisztbe 2 dkg kakaóport is.
  5. A tésztát kivajazott és kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába öntjük.
  6. A kihűlt piskótát (kb. 4,5 cm magas) 2 vagy 3 lapra vághatjuk.
  7. Mielőtt felvágjuk, hagyjuk kihűlni és legalább 1-2 órát állni. Ha 3 lapra szeretnénk felvágni, mindenképp érdemes előző nap elkészíteni, hogy a tészta ne morzsálódjon annyira és egyenletes lapokat kapjunk.

Tipp a kakaós piskóta sütéséhez

A kapott tészta sűrű állagú, nem folyik szét magától, spatulával, rázogatással azonban szét lehet egyenletesen simítgatni.

Kakaós piskóta

Sütési idő: 25-30 perc

Sütési hőfok: 180 fok

Torta mérete: 22 cm

Kakaós piskóta tortához
Diétás kakaós piskóta 2 vagy 3 tortalapos tortához

Kakaós piskóta tortához” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!