Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV Kakaós piskóta tortához

Kakaós pisktóta tortához
Pinterest


Szuper kakaós piskóta tortához durum simalisztből és nyírfacukorból. Ez a magas kakaós piskóta bizony finomliszt és cukor nélkül készült!

A piskótát is el lehet készíteni egészségesen. Ha hasonló állagút szeretnél készíteni, mint a hagyományos finomlisztes piskóta, akkor használj durum simalisztet! A fehér cukrot (finomított cukor, répacukor) pedig érdemes nyírfacukorra cserélned, ami sokkal egészségesebb, mint a finomított cukor.

Ezt a piskóta receptet két okból is érdemes elkészítened:

  1. Finom, habkönnyű, magas kakaós piskótát süthetsz a tortádhoz a recept alapján.
  2. Az elkészült finomliszt és fehér cukor nélküli piskóta sokkal egészségesebb, mint a hagyományos piskóta.

Ha a kakaós piskótát ez alapján a piskóta recept alapján készíted el, a kakaós piskótád könnyű és levegős lesz, ha összenyomod serceg és amikor elengeded, újra visszanyeri a formáját! Próbáld ki!

Kakaós piskóta tortához hozzávalók

(Kakaós piskóta 22 cm-es tortához)

  • 6 közepes tojás
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg durum simaliszt
  • 1 sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 dkg kakaópor

Kakaós piskóta elkészítése

  1. A tojásfehérjéket kézi mixerrel keményre verjük, a cukrot lassan hozzáadjuk. Addig verjük, amíg fényes, kemény masszát kapunk.
  2. Hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, majd 4-5 percig tovább verjük a masszát.
  3. A liszt, a sütőpor, kakaópor és a szódabikarbóna keverékét szitálva villával óvatosan beleforgatjuk (emelgetve) a tésztába. (A sütőport és a szódabikarbónát is érdemes szitálva a liszthez adni.)
  4. Ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni, szitáljunk a lisztbe 2 dkg kakaóport is.
  5. A tésztát kivajazott és kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába öntjük.
  6. A kihűlt piskótát (kb. 4,5 cm magas) 2 vagy 3 lapra vághatjuk.
  7. Mielőtt felvágjuk, hagyjuk kihűlni és legalább 1-2 órát állni. Ha 3 lapra szeretnénk felvágni, mindenképp érdemes előző nap elkészíteni, hogy a tészta ne morzsálódjon annyira és egyenletes lapokat kapjunk.

Tipp a kakaós piskóta sütéséhez

A kapott tészta sűrű állagú, nem folyik szét magától, spatulával, rázogatással azonban szét lehet egyenletesen simítgatni.

Kakaós piskóta

Sütési idő: 25-30 perc

Sütési hőfok: 180 fok

Torta mérete: 22 cm

Kakaós piskóta tortához

Diétás kakaós piskóta 2 vagy 3 tortalapos tortához

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

2 hozzászólás

  1. Viki

    Nagyon szuper piskóta recept, tökéletes lett vele a szülinapi Sacher tortám! 🙂

    Válasz
    1. Vargáné Nagy Szilvia

      Szia Viki!

      Szuper, ügyes vagy 🙂 Váljék egészségetekre!

      Válasz

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!