Magyaros lencseleves

magyaros lencseleves

Finom magyaros lencseleves diétásan elkészítve, sok-sok zöldséggel, rántás helyett rizsliszttel sűrítve. Ez az egyik kedvenc levesünk, mert amellett hogy finom, nagyon laktató is. Kiváló egytálétel, amelyet egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasztva garantáltan jól laksz. A második fogás lehet valamilyen diétás süti is 🙂 Újévi lencselevesnek is kiváló, nálunk ez készült az év utolsó napján, … Olvass továbbMagyaros lencseleves

Töltött káposzta

Töltött káposzta

Ebbe a töltött káposztába hús helyett vöröslencse került. Az íze mégis magyaros: füstös, paprikás, hagymás és enyhén csípős. Mitől lett magyaros ez a töltött káposzta? Természetesen a fűszerezéstől és egy apró trükkel. A hagyományos kolbász helyett olyan gabonakolbászt használtam, amely hagyományos füstöléssel és fűszerezéssel készült. Hogy a káposzta igazán szaftos legyen, hagyma is került az … Olvass továbbTöltött káposzta

Körtés muffin – Különleges muffin recept

Körtés muffin

Különleges muffin recept kardamommal és körtével, aranyszínű tokaji-mézes öntettel nyakon öntve. Ez a körtés muffin nemcsak különleges – és természetesen finom -, hanem egészséges is: Teljes kiőrlésű tönkölylisztből készül, finomított cukrot és finomlisztet egyáltalán nem tartalmaz. A körtés muffin tésztáját részben a mézédes körte édesíti 🙂 Próbáld ki, mennyei finom! Körtés muffin hozzávalók 25 dkg … Olvass továbbKörtés muffin – Különleges muffin recept

Karalábé-krémleves

Mennyei karalábé-krémleves

Hihetetlenül krémes karalábé-krémleves diétásan, rántás nélkül. Mennyei finom! Karalábé-krémleves lisztes rántás nélkül, csupán saját magával sűrítve! Minek a karalábé-krémlevesbe lisztes rántás vagy akár csak habarás, ha anélkül is hihetetlenül krémes? Hogy mitől ilyen zöld? Egyrészt a zöld borsótól és a petrezselyemzöldjétől, másrészt pedig a karalábé levelétől. Igen, a karalábé levelétől… Merthogy a karalábé levele nem … Olvass továbbKaralábé-krémleves

Sütőtök-krémleves

Sütőtök-krémleves

Ragyogó narancsszínű, mézzel édesített sütőtök-krémleves, amelybe ezúttal egy kis alma is került. Persze ennek a sütőtök-krémlevesnek nem csak a színe szép, hanem az íze és az illata is nagyon kellemes 🙂  A sütőtök-krémleves sokféleképpen el lehet készíteni, nekem ez az almás-mézes az abszolút kedvencem.  Ha szereted a sütőtököt, akkor biztosra veszem, hogy ez a krémleves … Olvass továbbSütőtök-krémleves

Tökfőzelék bulgurral

Tökfőzelék bulgurral

Tudod-e, mi a titka az igazán finom tökfőzeléknek? Ha kíváncsi vagy, szívesen elárulom 🙂 Ha hiszed, hanem, lehet olyan tökfőzeléket főzni, amelyet még azok is megesznek, akik nem különösebben rajonganak a tökfőzelékért. Sőt, nagyon ízlik is nekik! Bizonyítékként had idézzem ezúttal férjem szavait: “Te még a tökfőzeléket is úgy tudok elkészíteni, hogy az finom. Pedig … Olvass továbbTökfőzelék bulgurral

Petrezselymes-hagymás tök

Petrezselymes-hagymás tök

Villámgyorsan elkészíthető, zsírszegény, alacsony kalóriatartalmú hagymás tök petrezselyemmel megszórva. Petrezselymes burgonya helyett érdemes kipróbálnunk a petrezselymes tököt is, ami nagyon gyorsan elkészül, finom és kifejezetten kalóriaszegény. Míg 100 gramm nyári burgonya 88 kalóriát, ugyanennyi tök mindössze 31 kalóriát tartalmaz. Ehhez jön még, hogy a petrezselymes burgonyát általában jó sok vajjal készítik, és hogy a burgonyából … Olvass továbbPetrezselymes-hagymás tök

Gyümölcsleves pudinggal

Finom gyümölcsleves pudinggal

Tikkasztó hőségben legjobb a hideg gyümölcsleves! Mégpedig gyümölcsleves pudinggal! Azért ne legyen jéghideg, mert az bizony lelassítja az emésztésed (ugyanis kioltja az emésztés tüzét…)  🙂 Gyerekkoromban én bizony nem ettem meg a gyümölcslevest. Lehet, hogy a kevesek közé tartoztam, de nem szerettem a lisztes-tejfölös kompótot… Viszont ha a lisztet és tejfölt elhagyjuk, nincs agyoncukrozva, és … Olvass továbbGyümölcsleves pudinggal

Rakott karfiol hús nélkül

Rakott karfiol hús nélkül

Egészséges rakott karfiol hús nélkül, finom fűszerezésű tofuval és bulgurral. Garantáltan laktató, egészségesen elkészített rakott karfiol hús nélkül, amit egyszerűen nem lehet megunni! Karfiolszezonban kötelező elkészítened, méghozzá többször is 🙂 Mi ezt a rakott karfiolt hús- és tejmentesen fogyasztjuk (vegán rakott karfiol), de ha Te fogyasztasz tejterméket, akkor a szójajoghurt és -tejföl helyett használhatsz megbízható … Olvass továbbRakott karfiol hús nélkül

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!