Hogyan változtak a diétás receptek vegán receptekké?

Hogyan változtak a diétás receptek vegán receptekké?

A rövid válasz a kérdésre: Sehogy!

Biztos észrevetted, hogy a mai nap kissé megváltozott a Szilvi Ízvilág oldal. Nem jelentettem be előre, mert egyrészt így könnyebb volt meglépnem ezt a lépést, másrészt az oldalon gyakorlatilag a menürendszeren kívül semmi se változott.

Most az gondolhatod, hogy eddig csak diétás receptek és süti receptek voltak az oldalon, most meg tele van vegán receptekkel és vegetáriánus receptekkel…

Hogyan változtak a diétás receptek vegán receptekké?

A diétás receptek nem változtak át vegán vagy vegetáriánus receptté. Nem volt rá szükség, mert már az oldal indulása óta találhatók rajta vegetáriánus és vegán receptek. A Fitti Konyha átalakulása után először úgy döntöttem, hogy a a húsos receptek sem kerülnek fel az új oldalra (Szilvi Ízvilág). Mivel többen kérdeztétek, hogy hová lettek a húsos ételek, így végül átmásoltam őket erre az oldalra is.

Így mindenki megtalálhatja a kedvére való receptet az oldalon, legyen az vegetáriánus recept, vegán recept vagy húsos recept.

Azaz ugyanazokat a finom, egészséges és diétás recepteket találod az oldalon, mint az elmúlt csaknem 4 évben. Ebből a szempontból tehát semmi se változott, az oldal tartalma teljesen ugyanaz, mint korábban.

Miért változott meg az oldal szerkezete?

Pont 3 évvel döntöttem úgy, hogy növényi étrendre váltok. Mivel akkor ez még nagyon gyerekcipőben járt a részemről, korainak tartottam, hogy erről beszámoljak. Igazából, nagyon nem is lett volna miről beszámolnom, mert még nem rendelkeztem semmilyen tapasztalattal a vegán életmódról. Másrészt úgy gondolom, hogy felelősséggel tartozom azért, amit az oldalon megosztok, így amíg nem voltam benne biztos, hogy új életmódom biztosan működőképes, nem akartam másokat felelőtlenül egy új “diétára” ösztönözni.

Ez elmúlt 3 év nem volt túl könnyű a számomra, mert az új életmódom nem csak pozitív tapasztalatokkal gazdagított, hanem számos nehézséggel is szembesített.

A legnagyobb nehézséget számomra az életmódommal kapcsolatos negatív kritika, elutasítás, ritkább esetben támadás jelentette. Az elmúlt egy évben nagy hallgatásba burkolóztam, mert nem tudtam megtenni azt a lépést, amelyet ma megtettem. Tartottam attól, hogy hogyan fog népes olvasótáborom reagálni, és nem szerettem volna negatív megjegyzések céltáblájává se válni.

Már jó ideje tudom, hogy helyesen jártam el. Alaposan utánajártam a témának, rengeteg tudományos cikket és szakirodalmat olvastam el a vegán életmódról. Másrészt így éltem az elmúlt években, így valódi tapasztalatot is szereztem a növényi étrenddel kapcsolatban.

A tudományos alapok ismerete és legfőképpen a saját tapasztalatom ma már elég önbizalmat ad ahhoz, hogy fel tudjam vállalni új életmódomat, amellyel nagyon-nagyon elégedett vagyok.

A családomból senki se váltott vegán étrendre. Férjem viszont támogat és “80 százalékban” követi is új életmódomat. Véleménye szerint azok a vegán ételek, amelyek kis konyhánkban készülnek annyira ízletesek és változatosak, hogy sokan elképednének, hogy ha látnák, hogy miket eszünk. És biztos nem gondolnák, hogy ez lemondással jár a számunkra. Sőt 🙂

Mit találsz a Szilvi Ízvilág oldalon?

1. Vegán receptek, vegetáriánus receptek, húsos receptek

A régebbi húsos és vegetáriánus receptek fennmaradnak az oldalon. Nem kell mindenkinek vegánnak vagy vegetáriánusnak lenni, így a választás lehetősége a Tiéd. Az alapanyagoknál is gyakran találsz alternatív választási lehetőséget.

Húsos receptek >

Vegetáriánus receptek >

Vegán receptek >

2. Diétás receptek, egészséges receptek

A receptek továbbra is diétásak és egészségesek. Nem tartalmaznak például finomlisztet, fehér cukrot.

3. Diétás alapanyagok

Az oldalon továbbra is olvashatsz majd diétás alapanyagról.

4. Vegán életmód

Ebben a témában új cikkek kerülnek fel hamarosan az oldalra.

Miért érdemes a Szilvi Ízvilág oldalt követned?

Ha szereted a finom ételeket, a finom sütiket – amelyek ráadásul még diétásak és egészségesek is, – akkor (még mindig) jó helyen jársz. Ehhez nem szükséges se vegánná, se vegetáriánussá válnod. Csak ha Te is akarod.

Sok sikert kívánok a receptek elkészítéséhez és sziklaszilárd egészséget!

Szilvi

Szólj hozzá!

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!