Hamis tiramisu

Hamis tiramisu

Hamis tiramisu házi piskótával és krémmel, kávéval és mandulalikőrrel ízesítve. Finomliszt és cukor nélkül!

A tiramisut egészségesen is elkészítheted! Ez a tiramisu egyáltalán nem tartalmaz cukrot vagy finomlisztet és nyers tojást sem (és adalékanyagokat és még sorolhatnánk).

Ráadásul nagyon finom is. Jól gondold meg, hogy elkészíted-e, mert ha elkezded enni, nem fogod tudni abbahagyni. Ebből a tiramisuból a vendégek is egyből 2 adagot vett…

Ha kisebb adagokat szeretnél, akkor válassz a tiramisuhoz kisebb színes tálakat 🙂 (A nagy adag mellett egy kisebb adag tiramisut külön készítettem el a férjemnek, hogy maradjon neki reggelire is. Nagyon értékelte!)

Ha rám hallgatsz, ebből az egyszerű desszertből egyből nagy adagot készítesz!

Hamis tiramisu hozzávalók

Hamis tiramisu piskóta hozzávalók

  • 6 közepes tojás
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 12 dkg durum simaliszt
  • 3/4 sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

Tiramisukrém hozzávalók

  • 2 db vaníliás pudingpor
  • 2 ek nyírfacukor
  • 8 dl rizstej
  • 2 dl cukrozatlan növényi tejszín
  • 2,5 dl kávé
  • 6 cl mandulalikőr/rum
  • kakaópor
  • pár szem málna (meggy)

Hamis tiramisu elkészítése

Piskóta elkészítése

  • Verd a tojásfehérjéket kézi mixerrel keményre, adagold hozzá a cukrot. Addig verd, amíg fényes, kemény masszát kapsz.
  • Add hozzá egyesével a tojássárgákat, majd verd további 4-5 percig a masszát.
  • A liszt, a sütőpor, és a szódabikarbóna keverékét óvatosan forgasd bele (emelgetve) a piskóta tésztájába.
  • Öntsd a piskótatésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe (22X29 cm).
  • Végül 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a piskótát 25-30 perc alatt.

Tiramisukrém elkészítése

Készítsd el a krémet a pudingporból, a tejből és a nyírfacukorból. Ha kihűlt, keverd hozzá a tejszínt (vagy ha fogyasztasz tejterméket: a mascarponét).

Hamis tiramisu összeállítása

  1. Vágd fel a piskótát babapiskóta méretű téglalapokra.
  2. Főzd le a kávét, ha kihűlt, öntsd bele a mandulalikőrt (rumot).
  3. Helyezz el a piskótából egy réteget egy nagy tál alján. Locsold meg a mandulalikőrös kávéval, kend meg a vaníliás krémmel, majd szórj rá néhány szem málnát vagy meggyet.
  4. A rétegezést addig ismételd, míg el nem fogy a piskóta és a krém. Nekem 3 réteg jött ki ebből a mennyiségből.
  5. Végül szitálj kakaóport a hamis tiramisu tetejére.

Tippek a hamis tiramisu elkészítéséhez

  • A pudinghoz a természetes alapú Haas Natural vaníliás pudingport ajánlom.
  • Ha nagyon sietsz, akkor babapiskótából is elkészítheted a tiramisut. Ebben az esetben érdemes valami egészséges fajtát keresni, mert a hagyományos babapiskóták finomított cukorból és finomlisztből készülnek.
  • A mascarpone tejtermék, így ha érzékeny vagy a tejre, akkor a növényi tejszínt válaszd!

 Hamis tiramisu mennyiség:

12 adag

Hamis tiramisu” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..