Tikkasztó hőségben legjobb a hideg gyümölcsleves! Mégpedig gyümölcsleves pudinggal!
Azért ne legyen jéghideg, mert az bizony lelassítja az emésztésed (ugyanis kioltja az emésztés tüzét…) 🙂
Gyerekkoromban én bizony nem ettem meg a gyümölcslevest. Lehet, hogy a kevesek közé tartoztam, de nem szerettem a lisztes-tejfölös kompótot…
Viszont ha a lisztet és tejfölt elhagyjuk, nincs agyoncukrozva, és hagyjuk, hogy a gyümölcsök íze domináljon, akkor még én is sorba állok egy második tányérnyiért. Sőt, ezzel az”újszerű” változattal másokat is sikerült megnyernem. A gyümölcsleves pudinggal kicsit krémesebb, sűrűbb és még vaníliás is.
A piros gyümölcsök a sárgákkal kombinálva nagyon finom ízt eredményeztek, amit a vanília-fahéj-citrom még élvezetesebbé tett.
A piros gyümölcsöktől és a végén hozzáadott citromtól kissé fanyarabb a gyümölcsleves, ami szerintem ebben a hőségben kifejezetten hűsítő. Ezért ha lehetséges, csak minimálisan édesíts rajta (kevesebb cukor, kevesebb kalória alapon is jó döntés :))
Próbáld ki 🙂
Hozzávalók a pudingos gyümölcsleveshez
- “piros gyümik” 1/2 rész: meggy, málna, ribizli, szeder
- “sárga gyümik” 1/2 rész: sárgabarack, őszibarack
- fél citrom leve
- fahéj
- nyírfacukor / nádcukor ízlés szerint
- 1/2 vaníliás pudingpor
- 2 ek natúr joghurt
Pudingos gyümölcsleves elkészítése
- Kezdd a meggyel, öntsd fel forró vízzel, majd add hozzá folyamatában az őszibarackot, a sárgabarackot, végül a bogyós gyümiket (ill. az érettebbek jöjjenek a vége felé).
- Édesítsd ízlésed szerint a gyümölcslevest, szórd meg egy kis fahéjjal.
- A pudingport keverd ki kevés vízzel, majd habard be vele az elkészült gyümölcslevest.
- Ha már kihűlt, mehet bele a citrom leve is. Ha szeretnéd, még két evőkanálnyi natúr joghurttal is behabarhatod.
Pudingos gyümölcsleves
Mennyiség: kb. 3 liter

nagyon finom lehet a kertemben most tőbb bogyos is érik el fogom késziteni köszi
Igen, tényleg finom ez a gyümölcsleves 🙂 Írd meg, milyen lett!