Finom, gyorsan elkészíthető grillezett cukkini, amelyet akár serpenyőben, akár kerti grillen is elkészíthetsz.
A cukkiniből isteni finom, diétás zöldségköretet készíthetsz, ha meggrillezed. A tökéletes grillezett cukkini 2 titka a finom fűszerezés és a füstös íz.
A füstös ízt egyrészt kerti grillen tudod elérni. De ha nincs kerti sütőd vagy nincs lehetőséged éppen a grillezésre, akkor is van megoldás: Adj egy kis füstölt pirospaprikát vagy füstsót a páchoz, amitől szintén füstös íze lesz a grillezett cukkininek!
A grillserpenyős módszert gyakran alkalmazom, hisz teljesen felesleges 2 db cukkinikért tűzet rakni vagy egy nagyobb szerkezetet beüzemelni. És így is tökéletes 🙂
A finom fűszerezést pedig a receptben találod!
Még javában tart a cukkiniszezon, készítsd el Te is! Megéri 🙂
Grillezett cukkini hozzávalók
- 1 közepes cukkini
- 5 ek olívaolaj
- 1 ek citromlé
- 1 mk apróra vágott kakukkfű
- csipet fokhagymapor
- (füstsó, füstölt paprika)
- só, bors
Grillezett cukkini elkészítése
- Mosd meg a cukkinit, majd vágd ujjnyi vastagságú szeletekre.
- Picit sózd meg, hagyd állni, majd itasd le róla a felesleges nedvességet.
- Készítsd el a pácot az olívaolajból, kakukkfűből, fokhagymaporból és citromléből, pici borsot is adj hozzá.
- Kend meg meg a cukkinik minden oldalát a páccal.
- Hagyd legalább fél órán át pácolódni.
- Forrósíts fel egy grillserpenyőt és süsd a cukkinik mindkét oldalát addig, hogy megpiruljanak. Kerti grillen is elkészítheted 🙂
- Tálaláskor meg egy kis olívaolajjal és citromlével is meglocsolhatod a grillezett cukkinit.