Magyaros lencseleves

magyaros lencseleves

Finom magyaros lencseleves diétásan elkészítve, sok-sok zöldséggel, rántás helyett rizsliszttel sűrítve. Ez az egyik kedvenc levesünk, mert amellett hogy finom, nagyon laktató is. Kiváló egytálétel, amelyet egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasztva garantáltan jól laksz. A második fogás lehet valamilyen diétás süti is 🙂 Újévi lencselevesnek is kiváló, nálunk ez készült az év utolsó napján, … Olvass továbbMagyaros lencseleves

Sült gesztenye – Ennél egyszerűbben nem lehet!

sült gesztenye

Gesztenye sütés sütőben? Hát persze! A sült gesztenye nem olyan bonyolult dolog, főleg, ha tudod, hogyan kell elkészíteni. Van aki beáztatja a gesztenyét, van aki nem… Van aki rövid ideig süti a gesztenyét, van aki 1 óráig. A gesztenyének vagy lejön a héja, vagy nem… Vagy sikerül, vagy nem… Persze jó lenne ha sikerülne a … Olvass továbbSült gesztenye – Ennél egyszerűbben nem lehet!

Gluténmentes mézeskalács – És még cukormentes is!

Gluténmentes mézeskalács

Puha, gluténmentes mézeskalács csak mézből, hozzáadott cukor és liszt nélkül. Kedves szomszédasszonyomról kiderült, hogy gluténérzékeny, így úgy gondoltam, meglepem egy kis gluténmentes mézeskaláccsal. A saját mézeskalács receptemet alakítottam át, és reménykedtem, hogy ehető lesz… Szerencsére szuper jól sikerült. A lisztes mézeskalácshoz képest jóval világosabb színű lett (a teljes kiőrlésű liszt ugye sötét színű). Az íze … Olvass továbbGluténmentes mézeskalács – És még cukormentes is!

Padlizsánkrém télire vagy friss szendvicskrémnek

padlizsánkrém télire

Gyors elkészíthető, egészséges padlizsánkrém télire paradicsommal, paprikával, hagymával, magyarosan fűszerezve. Idén az igen időigényes zakuszka helyett egy egyszerű padlizsánkrém került az üvegekbe, ami szintén nagyon finom 🙂 Nem csak befőzésre alkalmas a recept, frissen fogyasztásra is készíthetünk egy-egy adagot a családnak. Ha télre szeretnéd eltenni, akkor ez egy aránylag egyszerű és gyors recept. Ennek a … Olvass továbbPadlizsánkrém télire vagy friss szendvicskrémnek

Bolognai spagetti tofuval

bolognai spagetti tofuval

Igazán paradicsomos, fűszeres, villámgyors bolognai spagetti tofuval. Ez egy olyan vegetáriánus étel (sajt nélkül vegán étel), amelyet a “nagy húsevők” is szívesen elfogyasztanak. Mi ennek a titka? A finom bolognai szósz. Mert a jó bolognai spagettinak a finom paradicsomos szósza adja meg az ízét! És nem a hús vagy a tofu… A tofu a húshoz … Olvass továbbBolognai spagetti tofuval

Gyömbér tea készítése + Gyömbér tea recept

gyömbér tea készítése - gyömbér tea recept

A gyömbér tea készítése kétféleképpen történhet: A legegyszerűbb verzió, hogy veszel filteres gyömbérteát és egyszerűen forró vízbe áztatod. Ha viszont igazi gyömbérteát szeretnél inni, akkor ehhez friss gyömbérgyökérre lesz szükséged. Mi a különbség a filteres gyömbértea és a friss gyömbérből készített gyömbértea között? A filteres gyömbértea szárított gyömbérgyökérből készül, míg a friss gyömbértea a friss … Olvass továbbGyömbér tea készítése + Gyömbér tea recept

Töltött káposzta

Töltött káposzta

Ebbe a töltött káposztába hús helyett vöröslencse került. Az íze mégis magyaros: füstös, paprikás, hagymás és enyhén csípős. Mitől lett magyaros ez a töltött káposzta? Természetesen a fűszerezéstől és egy apró trükkel. A hagyományos kolbász helyett olyan gabonakolbászt használtam, amely hagyományos füstöléssel és fűszerezéssel készült. Hogy a káposzta igazán szaftos legyen, hagyma is került az … Olvass továbbTöltött káposzta

Kölesgolyó banánnal és mákkal

Kölesgolyó banánnal és mákkal

Az egyik kedvenc kombinációm a banán-mák és valami gabonaféle (mézes-mákos zabkása banánnal). Főleg ha valami finomat, ugyanakkor táplálót és laktatót szeretnék reggelire enni. A kölesgolyó reggeli a világ legegyszerűbb reggelije. Nagy előnye, hogy nem kell áztatni, puhítani a kölesgolyókat. Igazából kár is lenne értük, mert az áztatás miatt a kölesgolyó hipp-hopp elveszti a ropogósságát és … Olvass továbbKölesgolyó banánnal és mákkal

Avokádós tészta – A 10 perces avokádós spagetti

Avokádós tészta spenóttal és bazsalikommal

Ezt a finom avokádós tésztát max. 10 perc alatt el tudod készíteni. Így ha éhes vagy és kéznél vannak a hozzávalók, akkor gyorsan ebédedhez jutsz 🙂 Ennek az avokádós tésztának az az előnye, hogy az avokádós-spenótos-bazsalikomos zöld peszto csupa nyers hozzávalóból készül, hőkezelést nem kap, így minden értékes tápanyag megmarad. Az érett-illatos koktélparadicsom szintén nyersen … Olvass továbbAvokádós tészta – A 10 perces avokádós spagetti

Rizses lecsó

Rizses lecsó

Finom lecsó recept tojás helyett rizzsel 🙂 A rizses lecsó egészségesen az igazi, ezért fehér rizs helyett barna rizzsel készül. A barna rizs sokkal, de sokkal egészségesebb és persze diétásabb is, mint a fehér rizs. Hogy miért, azt megtudhatod a Fehér rizs vagy barna rizs? című cikkből. Olvasd el, érdemes! Persze a barna rizst tovább … Olvass továbbRizses lecsó

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!