SIV Főzelékek és levesek sűrítése rizsliszttel

Főzelékek, levesek sűrítése rizsliszttel
Pinterest


Hagyományos lisztes és zsíros rántás helyett rizsliszttel is sűríthetjük a levest vagy a főzeléket. 

A rizsliszttel való sűrítés 3 előnye:

  1. Sok-sok fölösleges kalóriát takarítasz meg: a rántással ellentétben a rizslisztes sűrítéshez nem szükséges zsiradék!
  2. Semleges ízű, így megmarad az étel természetes íze: A zsír, olaj vagy a liszt ízű rántás helyett élvezheted a zöldségek valódi, természetes ízét!
  3. Végtelenül egyszerű elkészíteni: A rántással ellentétben soha nem csomósodik!

Mihez használd a rizslisztet?

A rizsliszttel nagyon egyszerű leveseket, főzelékeket, krémeket vagy szószokat sűríteni, de használhatod akár sütemények készítésére is, pl. omlós tésztákhoz. A rizsliszt alapjában véve gluténmentes!

Hogyan sűrítsd az ételt rizsliszttel?

Az elkészült levesbe vagy főzelékbe szitáld j bele egy kis rizslisztet, majd keverd el az ételben. Ismételd, amíg elég sűrű nem lesz az étel, kicsit főzd még, majd zárd el a tűzhelyet. Folyamatosan sűrűsödik, így könnyen el lehet dönteni, mennyi szükséges belőle.

A rizsliszt egyik nagy előnye, hogy egyáltalán nem csomósodik. Másik előnye, hogy semleges ízű, így az étel nem lesz liszt ízű, megmarad a zöldségek természetes íze. 

Fehér vagy barna rizslisztet használj?

A főzelékek, levesek rizsliszttel történő sűrítésénél, de más ételek, sütemények rizsliszttel történő készítésénél is a barna rizslisztet ajánlom. A barna rizsliszt a fehér rizsliszt teljes értékű, egészségesebb változata.

Főzelékek, levesek sűrítése rizsliszttel - Diétás sűrítés

Főzelékek és levesek diétás sűrítése pofonegyszerűen 🙂

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!