Epres tiramisu

Epres tiramisu

Finom epres tiramisu, aminek senki se tud ellenállni!

Ezt a tiramisu recept tojás nélkül készült. Nem tudom, hogy te hogy állsz a kérdéssel, de engem a nyers tojás gondolatától is kiráz a hideg. Főleg nyáron veszélyes mulatság a nyers tojás, de igazából télen se próbálkoznék vele…

Viszont ez az egyszerű tiramisu recept teljesen veszélytelen, bár nem árt kihűlt állapotában a hűtőbe dugnod, főleg ha esetleg 40 fok van odakint.

A piskótát természetesen nem a boltból szereztem be, mert az finomlisztből készül és csupa cukor. Helyette sütöttem gyorsan egy 6 tojásos piskótát, ami sokkal de sokkal egészségesebb, mint a babapiskóta.

Nézd ezt a szép epres tiramisu képet, hát nem guszta? Hmmm, még nem tudod, de elárulom, hogy isteni finom is. Sőt, egészségesebb is, mint az eredeti tiramisu.

Láss neki, de hamar! Friss, zamatos eperrel extra élvezet… Fogadjunk, hogy már el is csábultál…

Epres tiramisu hozzávalók

Piskóta az epres tiramisuhoz

  • 6 közepes tojás
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 12 dkg durum simaliszt
  • 3/4 sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

Krém az epres tiramisuhoz

  • 3 csomag tejszínes pudingpor
  • nyírfacukor ízlés szerint
  • 6 ek kókuszzsír (vagy 1 kis doboz mascarpone)
  • 12 dl tej

Egyéb hozzávaló az epres tiramisuhoz

  • 4-5 marék eper
  • 1,5-2 dl kávé
  • fahéj vagy kakaópor
  • (rum, mandulalikőr vagy ezek alkoholmentes alternatívája)

Epres tiramisu elkészítése

Piskóta elkészítése

  1. Verd a tojásfehérjéket kézi mixerrel keményre, adagold hozzá a cukrot. Addig verd, amíg fényes, kemény masszát kapsz.
  2. Add hozzá egyesével a tojássárgákat, majd verd további 4-5 percig a masszát.
  3. A liszt, a sütőpor, és a szódabikarbóna keverékét óvatosan forgasd bele (emelgetve) a piskóta tésztájába.
  4. Öntsd a piskótatésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe (22X29 cm).
  5. Végül 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a piskótát 25-30 perc alatt.

Epres tiramisu krémjének elkészítése

  1. A pudingport keverd össze a cukorral, majd főzd meg a pudingot a szokásos módon.
  2. Keverd a pudinghoz a kókuszzsírt (vagy mascarponét).

Epres tiramisu összeállítása

  1. Vágd fel a kihűlt piskótát babapiskóta méretű téglalapokra, kis hézagokkal helyezd az első sor piskótát a tepsi vagy bármilyen szép edény aljára.
  2. Locsold meg a piskótát kávéval (amibe előzőleg rumot, mandulalikőrt vagy mást kevertél).
  3. Jöhet az első réteg krém, majd annak a tetejére a felszeletelt eper.
  4. Ismét a piskóta következik, majd a kávé.
  5. A maradék epret szórd a kávés piskóta tetejére, majd öntsd a maradék krémet az epres tiramisu tetejére.
  6. Az epres tiramisu finom fahéjjal és kakaóporral is, én most fahéjjal szórtam meg 🙂
  7. Jó étvágyat ehhez a mennyei epres tiramisuhoz!

 

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!