Első tortaversenyem

Első tortaversenyem

Vargáné Nagy Szilvia - Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny 2014 - DöntőIdén hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy indulok a Magyarország Cukormentes Tortája Háziversenyén a Mákpöttyös túrótorta meggyes-málnás gyümölcsréteggel tortámmal. Nem kis meglepetésemre beválasztottak az első tízbe.

A verseny nagyon jó hangulatban telt és nagyon örültem, hogy a tortákat meg is lehetett kóstolni. Bár helyezést nem sikerült elérni, úgy gondolom, nagyon nagy hasznomra volt ez a verseny, mert új lendületet adott az újabb sütemények és torták tervezéséhez.

A mesteri cukrásztorták hatására úgy döntöttem, hogy jó pár cukrászati fogást és technikát el fogok sajátítani. Jövőre szeretnék újra indulni, ehhez pedig még sokat kell tanulnom 🙂

Ezen a versenyen magánszemélyek vehetnek részt, azaz lelkes cukrászok és otthonsütők. Aki esetleg nem tudja, a hobbisütögetők közé tartozom 🙂 (A cukrászdáknak meghirdetett verseny győztese a Csokis Kaland lett, de erről már írtam.)

A versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány rendezte, amelynek Erős Antónia az alapítója. A háziverseny célja olyan egészséges, alacsony szénhidrát- és energiatartalmú sütemény megtalálása, amely hozzáadott cukor és fehér liszt nélkül készül.

Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz: számukra nem javasolt a hozzáadott cukrot tartalmazó édességek fogyasztása. A program azonban azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne hozzáadott cukorral és finomított fehér liszttel készüljön.

Magyarország Cukormentes Tortája Házi verseny 2014
Magyarország Cukormentes Tortája – Háziverseny 2014

Nagyon szép és érdekes torták érkeztek a versenyre, amelyeket meg is lehetett kóstolni. Aznap nem ebédeltünk 🙂

Magyarország Cukormentes Tortája - Háziverseny 2014
Kóstolás közben 🙂
Magyarország Cukormentes Tortája - Háziver 2014seny
Az eredményre várva
Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny 2014
Az idei győztes Rozmaringos szilvatorta
Mákpöttyös túrótorta
Mákpöttyös túrótortaSzólj hozzá!

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!