Diós süti

Diós süti

Azonnal fogyasztható, egyszerűen elkészíthető diós süti recept! Cukor és finomliszt nélkül!

Ez a finom, reform diós süti kizárólag teljes kiőrlésű lisztből és mézből készül. Vagyis nincs benne hozzáadott cukor, így a méz ízét élvezheted, nem pedig a cukorét.

Mivel finomlisztet sem tartalmaz, akár reggelire, tízóraira vagy uzsonnára is eheted!

A diós süti tésztáját könnyen el tudod készíteni: Az elkészült tészta jól nyújtható, formázható, így ha esetleg kezdő konyhatündérként vágsz bele ebbe a mézeskalács receptbe, biztos sikert fogsz aratni. Ehhez mindössze a receptet kell pontosan követned 🙂

Hozzávalók a diós sütihez

  • 50 dkg Graham-liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 25 dkg méz
  • 12,5 dkg margarin / vaj
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna

A diós süti elkészítése

  1. A szobahőmérsékletű mézet és a puha margarint / vajat habosra keverjük kézi habverő segítségével.
  2. Hozzáadjuk a darált dió kb. 2/3 részét, a sütőporral és szódabikarbónával elkevert Graham-lisztet.
  3. A diós süti tésztáját hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát. A kissé ragacsos tészta ez idő alatt összeáll és jól nyújthatóvá válik.
  4. A diós süti tésztáját kilisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk.
  5. Megszórjuk a tészta tetejét a darált (vagy durvára vágott) dióval, a nyújtófa segítségével kicsit belenyomjuk a tésztába.
  6. Tetszőleges formákat szúrunk ki a tésztából.
  7. A kimaradt tésztarészeket újból összegyúrjuk, pihentetjük, majd a végén ismét kinyújtjuk, kiszaggatjuk a sütiket. Addig ismételjük, míg el nem fogy az összes tésztánk.
  8. A diós sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük (nekem 3 tepsi süti lett belőle).

Diós süti

Mennyiség: 3 tepsi

Sütési hőfok: 180 fok

Sütési idő: 10 perc

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..