Diétás palacsinta

Diétás palacsinta

Finom és diétás palacsinta, amely nem csak diétás, de garantáltan ehető is 🙂

Ezt a  palacsinta tészta receptet saját magam kísérleteztem ki, szuper finom és tényleg meg lehet sütni zsiradék hozzáadása nélkül!

Ezzel a palacsinta tészta recepttel biztosra mehetsz és megspórolhatod magadnak a kísérletezésre, sikertelen próbálkozásokra fordított időt is!

Ebben a diétás palacsinta tésztában nincs sem cukor, sem finomliszt, mégis puha és vékony palacsintát süthetsz belőle!

Pillants csak a hozzávalókra! Kicsit más, mint a hagyományos palacsinta, nem igaz?

Mégis működik, mégpedig nagyon jól 🙂 Sokáig teszteltem a palacsintákat, mire ez a recept megszületett!

Ez a palacsinta csupa egészséges hozzávalóból készült. Könnyen süthető. A palacsinta tésztából vékony palacsintákat süthetsz úgy, hogy még a serpenyőt sem kell kiolajoznod!

Mivel teljes értékű alapanyagokból készül és nem úszik az olajban, nagyon távol áll a hagyományos zsíros-finomlisztes, szinte csak üres kalóriákat tartalmazó palacsintától.

Persze sok múlik a palacsinta töltelékén is. Ha nem kakaós cukorral vagy cukros dzsemmel töltöd meg, akkor akár reggelire, ebédre is eheted.

Próbáld ki!

Diétás palacsinta hozzávalók

  • 25 dkg durum liszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 8 dl tej
  • 5-7 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 tojás
  • 4 ek olívaolaj
  • 4-5 ek eritrit
  • késhegynyi őrölt vanília (elhagyható)
  • 2 csipet só
  • kókuszzsír a sütéshez

Diétás palacsinta

Diétás palacsinta elkészítése

  1. A diétás palacsinta elkészítéséhez először keverd ki a tojást az eritrittel, az őrölt vaníliával és a sóval.
  2. Add hozzá a kimért liszteket és annyi tejet, hogy a diétás palacsinta tészta kellően sűrű maradjon és ki tudd dolgozni.
  3. Ha simára dolgoztad a diétás palacsinta tésztáját, akkor add hozzá fokozatosan a maradék tejet és az ásványvizet is. A palacsinta tésztának sűrűn folyósnak kell lennie.
  4. Ha túl sűrű a palacsinta tészta, akkor adj még hozzá kevés ásványvizet.
  5. Hagyd állni a diétás palacsinta tésztát 45-60 percig, hogy megdagadjon a liszt.

Diétás palacsinta sütése

  1. Melegítsd elő a palacsintasütőt. Az első alkalommal kend meg kevés kókuszzsírral, majd süsd meg az első diétás palacsintát.
  2. Csak akkor próbáld megfordítani a diétás palacsintát, amikor már megsült. Ezt onnan látod, hogy a palacsinta magától leválik a sütőről.
  3. A többi palacsintához már nem szükséges kikenned zsiradékkal a palacsintasütőt.

Diétás palacsinta – Tippek

  1. Ha mégis leragadna a diétás palacsinta, akkor lehet, hogy a palacsinta tészta túl híg (a hozzáadott cukortól is ragadhat). Keverj a kézi mixerrel még egy kevés lisztet a tésztához és próbáld meg újra.
  2. A serpenyő legyen mindig tiszta. Ha leragadt a palacsinta, tisztítsd meg és kevés kókuszzsírral kend ki újra.
  3. Használj jó minőségű, tapadásmentes palacsintasütőt. Nekem a teflon vált be.
  4. Csak addig süsd a diétás palacsintát, míg éppen meg nem tudod fordítani. Így nem szárad ki a diétás palacsintád!

Diétás palacsinta

Mennyiség: kb. 30 db

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!