Tartósítószer kisokos

A legismertebb tartósítószerek közé a szalicil, a nátrium-benzoát, a borkősav és a kálium-szorbát tartozik. Nézzük meg, melyiket érdemes használnunk befőttjeink, dzsemjeink, lekvárjaink, savanyúságaink eltevéséhez! Szalicil A szalicilt már a nagyipari termelésben is betiltották, ezért NE használd! Nátrium-benzoát   A nátrium-benzoátot (E 221) kémiai úton benzoesavból szintetizálják. A benzoesav és származékai allergiás tüneteket okozhatnak, különösen asztmában … Olvass továbbTartósítószer kisokos

Első tortaversenyem

Vargáné Nagy Szilvia - Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny 2014 - Döntő

Idén hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy indulok a Magyarország Cukormentes Tortája Háziversenyén a Mákpöttyös túrótorta meggyes-málnás gyümölcsréteggel tortámmal. Nem kis meglepetésemre beválasztottak az első tízbe. A verseny nagyon jó hangulatban telt és nagyon örültem, hogy a tortákat meg is lehetett kóstolni. Bár helyezést nem sikerült elérni, úgy gondolom, nagyon nagy hasznomra volt ez a … Olvass továbbElső tortaversenyem

Hasznos tudnivalók a margarinról

Hasznos tudnivalók a margarinról

A margarinokkal kapcsolatban nagy vita alakult ki azok egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatban. A jó minőségű margarinok előállításánál már nem használnak hidrogénezett olajokat. A margarin minősége természetesen összefügg a felhasznált alapanyagok minőségével is. Ha valóban csak kókuszzsírból és egészséges olajokból áll, mint a házi készítésű margarin, akkor kifejezetten jó hatása van a szervezetre (ld.: Házi margarin … Olvass továbbHasznos tudnivalók a margarinról

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!