Mézeskalács házikó

Mézeskalács házikó

Szeretnél hangulatos, takaros és nem annyira bonyolult mézeskalács házikót készíteni? Ha igen, akkor itt a lehetőség 🙂 Ezt a szép mézeskalács házikót Bacsa Gabriella készítette. Kérésemre elküldte a mézeskalács házikó elkészítését, amit most szeretnék megosztani veled 🙂 Gabi a mézeskalács házikót a puha mézeskalács recept alapján sütötte meg. A mézeskalács házikót a sablon alapján elkészítette, … Olvass továbbMézeskalács házikó

Mézeskalács díszítése

Mézeskalács díszítése

A mézeskalácsot sokféleképpen lehet díszíteni, de a legtöbbször cukormázzal szokták. Tényleg nagyon szépek a cukormázzal díszített mézeskalácsok, de valljuk be, azért elég macerás tud lenni, ha a cukormázat is mi magunk készítjük. Főleg, ha nincs még cukormáz készítési tapasztalatunk. Ezért a cukormáz helyett idén mással díszítettem a mézeskalácsokat. A leginkább a fehér színt szeretem, mert … Olvass továbbMézeskalács díszítése

Zsemlemorzsa – Hogyan készíts zsemlemorzsát?

Zsemlemorzsa - Zsemlemorzsa készítése házilag

A zsemlemorzsa akár otthon is elkészíthető. Főleg, ha olyan teljes kiőrlésű morzsát szeretnél, amelyben nincs se fehér liszt, se pedig adalékanyagok (mindenféle “E”). Teljes kiőrlésű morzsát vehetsz bioboltban, reform boltban is, bár a nagy részük igazából vagy nem teljes kiőrlésű, vagy ha az, akkor kifejezetten drága. Én már évek óta itthon sütöm a teljes kiőrlésű … Olvass továbbZsemlemorzsa – Hogyan készíts zsemlemorzsát?

A tökéletes mézeskalács 3 titka

A tökéletes mézeskalács 3 titka

Neked mindig tökéletesre sikerül a mézeskalács? Egyszerűen elkészíthető és azonnal puha? Ha nem, olvasd el a következő 3 pontot, amelyből megtudhatod, hogy mi az a 3 hiba, amelyet a legtöbben elkövetnek a mézeskalács készítése során! Milyen a tökéletes mézeskalács? A tökéletes mézeskalács legfontosabb ismérve, hogy finom! Azonnal puha, nem kell napokat várni, hogy végre ehess … Olvass továbbA tökéletes mézeskalács 3 titka

Kuszkusz vs. bulgur – Mi a különbség?

Kuszkusz vs. bulgur - Mi a különbség?

A kuszkusz és a bulgur bár hasonlítanak néhány tulajdonságukban, mégis nagyon különbözőek. A kuszkusz és a bulgur megkülönböztetéséhez a fenti kép és ez a rövid írás nyújt Neked hatékony segítséget. Itt-ott talán egy kicsit szubjektív, de elsősorban a saját tapasztalataimat szeretném megosztani veled, nem csak egy száraz és unalmas lexikon bejegyzést… Kuszkusz vs. bulgur – … Olvass továbbKuszkusz vs. bulgur – Mi a különbség?

Pizza sütés – A tökéletes pizza titka

Pizza sütés

Ha valóban szeretnél tökéletes pizzát sütni, akkor a lehető legjobb helyen jársz 🙂 A pizza sütést (is) el lehet rontani: például, ha a nagy fáradsággal elkészített, tökéletes pizzaszósz átáztatja a pizzatésztát… Biztos ettél már olyan pizzát, aminek alaposan átázott a tésztája. Nem túl guszta látvány és persze nem is valami finom… Legalábbis nekem nem tartozik … Olvass továbbPizza sütés – A tökéletes pizza titka

Barna rizs vagy fehér rizs?

8 érv a barna rizs mellett - Mitől egészséges a barnarizs?

Mitől fehér a fehér rizs és mitől barna a barna rizs? Vajon melyik az egészségesebb? Mi a különbség a barna rizs és a fehér rizs között? A barna rizst kívülről a korpa borítja, ettől kapja a barna színét.  A fehér rizs alatt a hántolt rizs értjük, amely attól fehér, mert eltávolították róla a külső korparészt. … Olvass továbbBarna rizs vagy fehér rizs?

Spárga tisztítása

spárga tisztítása, spárga pucolása

A zöld spárga és a fehér spárga nemcsak színében különbözik, hanem másként kell őket megtisztítani is. Ha helytelenül tisztítod meg a spárgát, az elkészült spárga étel akár ehetetlen is lehet: Előfordulhat, hogy kesernyés íze lesz, de az is, hogy elrághatatlan spárga darabokat fog tartalmazni. Gondolom, egyet értünk abban, hogy kár lenne az egész ételt kidobni, … Olvass továbbSpárga tisztítása

Diétás receptverseny döntőjében! – Videóval

Interjú Vargáné Nagy Szilvia - Életszerű életmódváltás

A “Főzz másképpen” diétás receptverseny döntőjében 2016. elején pályáztam a “Főzz másképpen” diétás receptversenyen. Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság Vöröslencsés bolognai spagetti receptemet kiváló díjjal értékelte. Egy kis baleset révén a dietetikusok között landoltam A  IV. közös receptversenyének díjátadójára 2016. március 19-én, a MOMOT XVI. Kongresszusának záróakkordjaként … Olvass továbbDiétás receptverseny döntőjében! – Videóval

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!