Sült gesztenye – Ennél egyszerűbben nem lehet!

sült gesztenye

Gesztenye sütés sütőben? Hát persze! A sült gesztenye nem olyan bonyolult dolog, főleg, ha tudod, hogyan kell elkészíteni. Van aki beáztatja a gesztenyét, van aki nem… Van aki rövid ideig süti a gesztenyét, van aki 1 óráig. A gesztenyének vagy lejön a héja, vagy nem… Vagy sikerül, vagy nem… Persze jó lenne ha sikerülne a … Olvass továbbSült gesztenye – Ennél egyszerűbben nem lehet!

Kenyérsütés otthon – Kenyérsütés házilag, egészségesen!

Kenyérsütés, kenyérsütés otthon

Hogyan süssünk egészséges kenyeret otthon? Sok-sok hasznos kenyérsütési tippel, hogy a kenyered ne csak egészséges legyen, de szép és finom is! Ami biztos: A házilag sütött kenyérnél nincs jobb 🙂 A kenyér elkészítéséhez csupán négy hozzávaló szükséges: élesztő (kovász), liszt, víz és só.  Ezzel szemben a bolti kenyér ezer más dolgot is tartalmazhat, amire tulajdonképpen … Olvass továbbKenyérsütés otthon – Kenyérsütés házilag, egészségesen!

Zsemle recept – Finomliszt nélkül!

zsemle recept teljes kiőrlésű lisztből

Egészséges zsemle recept finomliszt nélkül, Graham-liszttel, durum simaliszttel és lenmagliszttel! Nemcsak egészséges ez a házi zsemle, hanem nagyon mutatós is. A boltban is árulnak “teljes kiőrlésű zsemlét”, de nem árt tudnod, hogy legtöbb esetben finomlisztet és sok más dolgot (adalékanyagokat) is tartalmaznak és sajnos sok esetben a maláta festi őket barnára… Ha valóban teljes kiőrlésű … Olvass továbbZsemle recept – Finomliszt nélkül!

Pizzatészta – Legjobb pizza tészta recept!

Pizzatészta finomliszt nélkül

Graham-, zabpehely- és durumlisztből készült pizzatészta kerek vagy tepsis pizzához. Pizza tészta recept finomliszt nélkül! Mivel ez a pizzatészta tojás nélkül és tej nélkül készült, így tej- és tojásérzékenyen is fogyaszthatják! Talán furcsán hangzik első olvasásra, hogy ez a pizzatészta tej nélkül készül, mivel az eredeti olasz pizza valóban tejmentes. Magyarországon viszont egyáltalán nem biztos, … Olvass továbbPizzatészta – Legjobb pizza tészta recept!

Kenyérsütés géppel

Kenyérsütés géppel - Teljes kiőrlésű kenyér készítése géppel

Kenyérsütés géppel – Nézd meg, hogyan süthetsz egészséges, fitti teljes kiőrlésű kenyeret finomliszt nélkül! A házilag sütött kenyérnél nincs jobb 🙂 A géppel sütött kenyérnek nagy előnye, hogy  legalább tudjuk, hogy mi kerül a kenyérbe. A bolti kenyerek döntően finomlisztből készülnek és sok-sok felesleges adalékanyagot tartalmaznak.  Nem árt tudnod, hogy minden bolti teljes kiőrlésű kenyérben … Olvass továbbKenyérsütés géppel

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!