Szilvalekvár – Gyorsan és egészségesen!

Szilvalekvár

Időtakarékosan, csapkodásmentesen elkészíthető, természetesen édes szilvalekvár tartósítószer és cukor nélkül. A lekvárok elkészítése igen hosszadalmas folyamat és balesetveszélyes is. A csapkodó, forró lekvár csúnya sérüléseket képes okozni… Ha szeretnél másként lekvárt főzni, akkor ez a módszer lehet, hogy tetszeni fog. Ezzel a módszerrel akár az otthoni tűzhelyeden is készíthetsz egy kis szilvalekvárt 🙂 A szilvák … Olvass továbbSzilvalekvár – Gyorsan és egészségesen!

Padlizsános-cukkinis lecsó télire

Cukkinis-padlizsános lecsó télire

Szivárványszínű lecsó télire cukkinivel és padlizsánnal gazdagítva. Idén a szokásos paradicsom, fehér paprika és hagyma kombináció helyett sokféle zöldségből készítettem a lecsót. Így nagyon szép színes lett. Biztos öröm lesz majd ránézni egy-egy szivárványszínben tündöklő zöldségekkel teli üvegre a téli hónapokban. És persze megenni a 10 perc alatt elkészíthető lecsót, hisz még hagymát se kell … Olvass továbbPadlizsános-cukkinis lecsó télire

Kenyérsütés otthon – Kenyérsütés házilag, egészségesen!

Kenyérsütés, kenyérsütés otthon

Hogyan süssünk egészséges kenyeret otthon? Sok-sok hasznos kenyérsütési tippel, hogy a kenyered ne csak egészséges legyen, de szép és finom is! Ami biztos: A házilag sütött kenyérnél nincs jobb 🙂 A kenyér elkészítéséhez csupán négy hozzávaló szükséges: élesztő (kovász), liszt, víz és só.  Ezzel szemben a bolti kenyér ezer más dolgot is tartalmazhat, amire tulajdonképpen … Olvass továbbKenyérsütés otthon – Kenyérsütés házilag, egészségesen!

Paradicsom befőzés: Hámozott paradicsom télire

Hámozott paradicsom télire

Paradicsom befőzés gyorsan és egyszerűen: Hámozott paradicsom télire tartósítószer nélkül. A hámozottparadicsom-konzervet akár otthon is elkészítheted! Nagyon sok ételhez használok hámozottparadicsom-konzervet, ezért most úgy döntöttem, hogy elteszek télire egy jó pár üveggel. Nagyon egyszerű elkészíteni, csupán a paradicsom hámozása kicsit időigényesebb feladat. A befőzni való paradicsomok közül a lucullust (körteparadicsom) választottam, ami kicsit édesebb és … Olvass továbbParadicsom befőzés: Hámozott paradicsom télire

Őszibarackdzsem – Egészségesen!

Őszibarackdzsem

Üvegbe zárt napsütés… Nagyon szerencsés vagyok, ismét kaptam egy jó nagy adag gyümölcsöt ajándékba. Ezúttal gyönyörű színű és rendkívül illatos és zamatos őszibarackot. Egy részéből ez a szép, ragyogóan napsárga őszibarackdzsem készült. Ha télen kinyitod, akkor az illata és a színe biztos a meleget és a napsütést fogja az eszedbe juttatni 🙂 Természetesen tartósítószer nélkül, … Olvass továbbŐszibarackdzsem – Egészségesen!

Sárgabarackdzsem – Cukor nélkül!

Sárgabarackdzsem, sárgabarack dzsem készítése

A kajszibarackot (sárgabarackot) nagyon megéri befőzni. Dzsemként különösen nagy élvezetet jelent a téli és a tavaszi hónapokban, amikor már ill. még nem kapható semmilyen hazai friss gyümölcs. Egy-egy üveg kajszi ragyogó sárga színe és pompás illata napsütést csempész a borúsabb napokba is 🙂 Mivel nagyon magas a cukortartalma, édesíteni se szükséges. Én most a dzsem … Olvass továbbSárgabarackdzsem – Cukor nélkül!

Spárga tisztítása

spárga tisztítása, spárga pucolása

A zöld spárga és a fehér spárga nemcsak színében különbözik, hanem másként kell őket megtisztítani is. Ha helytelenül tisztítod meg a spárgát, az elkészült spárga étel akár ehetetlen is lehet: Előfordulhat, hogy kesernyés íze lesz, de az is, hogy elrághatatlan spárga darabokat fog tartalmazni. Gondolom, egyet értünk abban, hogy kár lenne az egész ételt kidobni, … Olvass továbbSpárga tisztítása

Zöld spárga, fehér spárga – Mi a különbség?

Zöld spárga, fehér spárga - Mi a különbség?

Zöld spárga vagy fehér spárga? Csak a színük más vagy van közöttük más különbség is? Te tudod, hogy mi a különbség a zöld és a fehér spárga között? Ha nem, akkor most végre megtudhatod! A zöld és a fehér spárga ugyanis nemcsak színében különbözik, hanem ízében, tisztításában és felhasználásában is. 1. különbség: A spárga színe … Olvass továbbZöld spárga, fehér spárga – Mi a különbség?