Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV Csokis zabpelyhes keksz

Csokis zabpelyhes keksz
Pinterest


Egészséges csokis zabpelyhes keksz finomliszt és finomított cukor nélkül. Hihetetlenül omlós-ropogós csokis zabpelyhes kekszek!

Ezek a csokis zabfalatok nem csak finomak, de még egészségesek is. Ha szeretsz kekszet reggelizni vagy olykor 1-2 szemet elnassolni, érdemes megsütnöd.

A kekszek még másnap, sőt harmadnap is ropogósak és omlósak! Már ha marad belőlük…

A megadott mennyiségű édesítéssel és kakaóval igazi étcsoki íze van ennek a zabkeksznek 🙂

Csokis zabpelyhes keksz hozzávalók

  • 20 dkg lágy (apró szemű) zabpehely
  • 15 dkg Graham liszt
  • 5 dkg zabkorpa
  • 4 ek lenmagpehely
  • 18 dkg vaj / jó minőségű margarin
  • 1 alma
  • 1 marék mazsola beáztatva
  • 8-12 dkg nádcukor/nyírfacukor
  • 4 ek kakaópor (ha kevésbé kakaósan szereted: 2 dkg)
  • 3 dkg étcsokoládé (min. 70% kakaótartalommal)
  • 1 mk sütőpor

Csokis zabpelyhes keksz elkészítése

  1. A mazsolát beáztatjuk kevés vízbe, majd botmixerrel pürésítjük.
  2. Az almát a héjával együtt lereszeljük. Hozzáadjuk a nádcukrot, a mazsolát és a margarint (ha tejérzékeny vagy ellenőrizd a margarin összetételét!), majd kézi mixerrel összedolgozzuk a masszát.
  3. Belekeverjük a sütőport, a fahéjjal és a kakaóporral elkevert lisztet, majd hozzádolgozzuk a zabkorpát, a lenmagpelyhet, a zabpelyhet és az apró darabokra vágott csokit is.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat készítünk a tésztából, majd nedves kézzel kerekre formázzuk a kekszeket és kb. 20-22 perc alatt megsütjük őket. Ebből a mennyiségből 2 X 20 db közepes zabpelyhes keksz készült.

Csokis zabpelyhes keksz

Sütési hőfok: 200 °C

Sütési idő: 2 X 20-22 perc

Mennyiség: 40 db keksz

Tippek a csokis zabpelyhes keksz elkészítéséhez

  • Házi baracklekvárral vagy meggy-málna dzsemmel még finomabb.
  • Ha inkább a sós rágcsálnivalókat szereted, készítsd el a Sajtos zabkeksz receptemet. A sós rágcsálnivaló is lehet egészséges(ebb) 🙂
Csokis zabpelyhes keksz

Ellenállhatatlanul ropogós csokis zabpelyhes keksz 🙂

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

4 hozzászólás

  1. Viki

    Kedves Szilvi!
    Köszönöm ezt a receptet (is). A Férjem aki ki nem állja az egészségesebb lisztek ; Hozzávalók izét de ezt a kekszet egyenesen imádta. Sajnos a másik zabpelyhes kekszet (sósat) annyira nem sikerült reprodukálnom. De ez marad az étlapon. Másik receptre vonatkozó kérdés: Te milyen tönkölybúza lisztet használsz?
    Köszönöm

    Válasz
    1. Vargáné Nagy Szilvia

      Szia Viki!

      Ez nagyon jó hír 🙂

      Tönkölylisztből teljes kiőrlésűt használok és néha fehér tönkölylisztet is. Attól függ, milyen minőségű a liszt. A teljes kiőrlésű tönkölyből is van (gyanúsan) világos és finomra őrölt változat, ezt inkább ne vedd meg, mert nem túl jó minőségű. A teljes kiőrlésű lisztnek “testesnek” kell lenni, azaz látszani kell benne a korpának és a színének is sötétebbnek kell lenni. Az igazán tartalmas teljes kiőrlésű lisztet lágyítani szükséges finomabb liszttel, hogy a tészta ne nehezüljön el túlságosan. Ehhez jó a durum simaliszt vagy a jó minőségű tönköly fehér liszt is.

      A recepteket pedig nagyon szívesen 🙂

      Válasz
  2. Erika

    Ma kipróbáltam! Nagyon finom lett. Mazsola nem volt itthon, így helyette pár szem aszalt szilva került bele.
    Köszönet a receptért!

    Válasz
    1. Vargáné Nagy Szilvia

      Szia Erika!

      Nagyon szívesen 🙂 Örülök, hogy jól sikerült és ízlett is!

      Köszönöm a visszajelzést, szép napot!

      Válasz

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!