Csicseriborsó-krémleves

Csicseriborsó-krémleves

Fitti, egészséges csicseriborsó-krémleves csicseriborsólisztből, pirított hagymával. Villámgyorsan elkészíthető!

Ezt a csicseriborsó-krémlevest 15 perc alatt el tudod készíteni! A csicseriborsóliszt leegyszerűsíti a folyamatot, hisz a csicseriborsót nem kell hosszadalmasan áztatni, majd főzni és még turmixolni is. Ráadásul míg a turmixszal nem annyira tökéletes a pürésítés, a csicseriborsóliszttel krémes, sima állagú levest kapunk. A rövid főzési idő miatt több tápanyag is marad a levesünkben.

Hozzávalók a csicseriborsó-krémleveshez (5 adag)

  • 10 dkg csicseriborsóliszt
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1,2 l víz
  • 1 mk kókuszzsír
  • 1/2 mk fokhagymapor
  • 1/2 mk kurkuma
  • só, bors

Csicseriborsó-krémleves elkészítése

  1. A csicseriborsólisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, majd felöntjük a maradék vízzel, fűszerezzük.
  2. Addig főzzük, míg krémleves állagúra be nem sűrűsödik.
  3. Közben karikára vágjuk a hagymákat és a kókuszzsíron üvegesre pirítjuk.
  4. A leves tálaláskor megszórjuk a hagymával.
  5. Ha szeretnénk, adhatunk a leveshez citromot és magokat is.

 

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..